logo
FOODSPIRATION

Renate’s eerste beurs met lactosevrije producten

180215160533renate.jpg

Voor alles moet een eerste keer zijn en voor mij was het deelnemen aan een beurs, de Home & House Fair, totaal nieuw. Mocht je denken dat het een piece of cake is dan kan ik je hierbij vertellen dat er een hele planning aan vooraf gaat. Het begint al weken van tevoren met de vragen welke producten ik meeneem, hoeveel ik mee moet nemen, wat ik de bezoekers kan laten proeven en wat ik de bezoeker kan meegeven als kleinigheidje. En dan is het ineens zover. De avond ervoor moet ik alles klaarzetten zodat ik niets vergeet mee te nemen. De gang stond vol met dozen, gevuld met verschillende lactosevrije producten, flyers en visitekaartjes.

 

 

Dan de dag zelf, zondagochtend, is het even slikken als de wekker om 06.30 uur afgaat. Dan moeten we alles in de auto zien te krijgen en na een beetje passen en meten kan ik vertrekken. Op de beurslocatie aangekomen laden we alles weer uit en brengen we het naar mijn stand. En dan komt de volgende grote uitdagen; hoe krijg ik alles uitgestald en ziet het er ook nog verzorgd en aantrekkelijk uit? De overige standhouders hadden alles zo voor elkaar, dus ook hier geldt; al doende leert men. Klokslag 12.00 uur ging de beurs open. Spannend moment… Hoe zullen de bezoekers reageren? Het gesprek aangaan met de eerste bezoeker aan mijn kraam verliep goed. Ik heb veel verteld over wat lactoseintolerantie nu precies is, heb het verschil tussen een koemelkallergie en lactoseintolerantie uitgelegd en mijn visitekaartje meegegeven. Hierna volgden er nog vele bezoekers en een aantal hebben zelfs wat producten gekocht!

 

 

Zelf lactosevrij bakken kan heel gemakkelijk zijn. Het recept voor gezonde karamel-chocolade taartjes (vegan, suikervrij, glutenvrij & lactosevrij) is een voorbeeld van zo'n lactosevrij gebakje.

 

Mijn middag kon niet meer stuk! Wat is het toch leuk om hierover te vertellen en te merken dat mensen die soms jaren zoeken naar lactosevrije producten bij jou terecht kunnen. Na een zeer geslaagde middag hebben we alles weer ingepakt en zijn we moe maar zeer voldaan neergeploft op de bank. Mijn bedoeling was om in mijn eigen regio meer bekendheid te krijgen en zelfs dit is gelukt. Dus, mocht er voor mij nogmaals de mogelijkheid komen om mijn product te promoten tijdens een beurs dan zal ik mij hier zeer zeker voor aanmelden – al loopt de wekker dan weer om 06.30 af. Als ik lactosevrij kan genieten, dan ook een ander!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties