In de food wereld is het nooit lang stil. De ene week wordt er een nieuw restaurant geopend (wat zeg ik; dat gebeurt vrijwel iedere dág), de week erna komt een fabrikant met een nieuw product en de week erop ontdek je een kookboek dat je nooit had willen missen. Of er wordt een app gelanceerd die food combineert met een goed doel, en je wordt thuis uitgenodigd bij een van de leukste food bloggers van het moment voor een kerstdiner, begin december. Dat laatste gebeurde mij afgelopen week. Heerlijk!
Eten voor het goede doel
De beste concepten zijn vaak heel simpel. Zo ook de Feedie app. Je maakt een foto van je eten met de gratis Feedie app, en doneert daarmee een maaltijd aan scholieren in Zuid-Afrika via de stichting The Lunchbox Fund. De deelnemende restaurants (zoals o.a. Fifteen en Lion Noir in Amsterdam) doneren een echte maltijd aan de stichting voor elke foto die geüpload wordt. Het doel van de app, die bedacht is door het Amerikaanse ex-topmodel Topaz Page-Green, is dat foodies 'feedies' worden en zo veel mogelijk maaltijden doneren. De app is al eerder gelanceerd in New York, wat resulteerde in een totaal van ruim 12 miljoen gedoneerde maaltijden tot nu toe. Wauw!
De lancering in Nederland was overigens ook niet mis: tijdens een driegangendiner in restaurant Fifteen waren zo veel BN'ers gepropt als er het restaurant pasten. Als echte foodblogger hield ik me voornamelijk bezig met het eten, maar uit mijn ooghoeken zag ik onder andere Halina Reijn, Hanna Verboom, Britt Dekker, Kluun, Ruud de Wild, mede-foodie Rens Kroes, Tess Milne… I was impressed! Laten we hopen dat dat helpt de Feedie app bekender te maken; het is ten slotte voor een goed doel.
Parrano kerstdiner bij The Lion Kitchen
Met een foto waarop ze een vrolijke kerstmuts droeg nodigde foodie Sesanne van The Lion Kitchen met halverwege november uit voor een kerstdiner. Het leek me wat vroeg in het jaar voor een kerstdiner, maar zo'n gezellige uitnodiging sla je natuurlijk nooit af. Etentjes met foodbloggers zijn de allerleukste etentjes, dus ik kon niet wachten op het diner en de gerechten van Sesanne. Een speciale vermelding gaat naar het borrelbrood dat ze aan de bovenkant in blokjes was ingesneden, en waar ze Parrano kaas over en in gestrooid had. Zo slim, zó lekker! En nog een plaatje om te zien ook. Die ga ik opnemen in mijn repertoire voor dinertjes!
Hierboven zie het borrelbrood. Hmm! Ik kan natuurlijk wel vertellen wat Sesanne allemaal voor ons kokkerelde, maar je kunt nog veel beter zelf kijken. Pas op: zorg dat je niet in de verleiding komt om aan je beeldscherm te likken. Ik moest mezelf tegenhouden bij de foto van de cheesecake – je bent gewaarschuwd.
Bij een kerstdiner horen kerstmutsen. Duh.
Het voorgerecht: een preisoepje met een crouton met Parrano kaas.
Hoewel ik geen grote vleeseter ben ging dit erin als koek. De citroenaardappeltjes ga ik ook onthouden; een perfecte combinatie!
Mijn lievelingsgang: het dessert. Een cheesecake met chocoladesaus en verse frambozen. De foto zegt genoeg, nietwaar? Ik geloof dat mijn bordje binnen drie minuten leeg was, en dat ik daarna het bordje van mijn buurvrouw heb afgelikt. Sorry nog, daarvoor.
Een (kerst)slaapmutjes toe; limoncello van Villa Massa. Cheers! Van links naar rechts: Kelly van Kelgoodfoodlove, moi, Vanessa van Culinessa, Sesanne van The Lion Kitchen, Michelle van Story154, Culi Amsterdam, Ianna van Beginspiration en Buurkookt.
Merry Christmas!
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties