logo
FOODSPIRATION

Restaurant: La Viña Experience

170114160903vinaimage.jpg

Zelf heb ik makkelijk praten. Voor mij is uit eten gaan geen probleem. Ik bedenk waar ik zin in heb, wat mijn bankrekening toestaat, en kan in Amsterdam uit honderden eettentjes en restaurants kiezen. Als je een allergie of voedselintolerantie hebt gaat dat niet zo makkelijk. Dan kun je maar uit weinig restaurants kiezen en moet je van tevoren bellen om te vragen of er voor jou op een speciale manier gekookt kan worden. Overigens is zelfs dat geen garantie voor een geslaagd etentje, zo ervaarde Renate die graag lactosevrij uit eten wilde (haar blog erover lees je hier).

Voor Foodness denk ik echter graag mee met mensen die een voedselintolerantie hebben, dus zoek ik ook naar restaurants die wel echt begrijpen hoe het zit als je bijvoorbeeld geen gluten, koemelk of lactose kan eten. En geloof het of niet, maar ik heb er meteen een gevonden. La Viña Experience zit in Amsterdam aan de Maasstraat, waar mediterraans wordt gekookt. Op de kaart staan pincho’s, kleine Spaanse hapjes die je tijdens de borrel eet, maar ook gerechten als gebakken inktvis met een mediterrane salade, knoflookgamba’s met avocado en parmaham of hertenrack met een stamppot van chorizo en pompoen.

 

Foodness bij La Vina

Misschien nog wel interessanter voor de Foodness foodies: er wordt indien gewenst volledig glutenvrij gekookt. Maar ook met een lactose-intolerantie of koemelkallergie kun je hier terecht, en in overleg met de eigenaresse is er heel veel mogelijk voor mensen met andere allergieën. Die eigenaresse, Jacqueline Borgers, kan namelijk zelf geen gluten of koemelk eten. Dat wens je niemand toe, maar in dit geval komt het goed uit omdat ze daardoor écht met je meedenkt. Zo wordt er bij La Viña gewerkt met twee verschillende frituren: een is glutenvrij, de ander is normaal. Ook maken ze alles zelf, van taartjes tot sauzen. Er wordt zelfs glutenvrij bier geschonken! Alleen het brood (ook glutenvrij te krijgen!) haalt Jacqueline ergens anders vandaan.

Op aanraden van een PR bureau Typhoon Hospitality ging ik eten bij La Viña. Het eerste wat me opviel is dat het restaurant er strak en tegelijkertijd knus uitziet. Als ik al een geitenwollensokkenomgeving (leuk voor Scrabble!) had verwacht, blijkt nu meteen dat dat onterecht is. Ik eet een red snapper die ligt op een bedje van venkelpuree en zeekraal, met een dekentje van olijventapenade. Zo lekker als het eruit ziet (zie bovenstaande foto), zo smaakte het ook. Hier wordt duidelijk nagedacht over smaakcombinaties: het licht zoete van de venkel speelt mooi samen met de zoute zeekraal en olijventapenade, zonder de vis te overstemmen.

Ook over wijn-spijscombinaties wordt nagedacht. Jacqueline is namelijk sommelier en importeert sommige wijnen zelf uit Spanje voor La Viña. Ze vertelt enthousiast dat ze op dit moment ook een eigen wijn aan het samenstellen is in Spanje, maar daar moeten we nog even op wachten. Kortom: genoeg redenen om terug te komen!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties