logo
FOODSPIRATION

Review FoodWeLove box: Van Hollandse Bodem

091014153307geitenkaas.jpg

Leuk en aardig natuurlijk, dat buitenland, maar als het op voeding aankomt hebben wie hier in ons kikkerlandje ook aardig wat te bieden. De laatste editie van de FoodWeLove box was dan ook 'Van Hollandse Bodem'. Het resultaat was een box met acht verschillende ingrediënten plus een kit om zelf mozzarella te maken. De leuke dames van FoodWeLove gingen langs bij een kaasmakerij en namen een geitenkaasje mee, speurden een echte ‘zeemansboter’ op in Rotterdam en verzamelden kromme komkommers om ‘kromkommers’ van te maken. Verdorie, zo’n baan zou ik ook wel willen…

 

Gelukkig is mijn baan tegenwoordig dat ik dit soort boxen mag testen, uitproberen en proeven. Ook niet heel vervelend kan ik jullie vertellen! Helemaal onderaan dit artikel zie je hoe ik met een hand film, terwijl ik met de andere hand de box uitpak.

 

Foodwelove, box, foodness, review, van hollandse bodem

 

Ik noem een paar van mijn favorieten uit de ‘Van Hollandse Bodem’-box.

 

Favoriet nummer 1: Frambozenmosterd van Raspberry Maxx, gemaakt door Carlo en Henny. Bi-zar lekker, op een boterham met kaas, door saladedressings, of zelfs zo van de lepel gelikt.

 

foodwelove, foodness, tomaten, tarte tatin, recept

 

Favoriet nummer 2: Geitenkaas met zeewier van De Molkerei, een kaasmakerij vlakbij de Waddenzee. Later deze maand komt er een receptje online waarvoor ik verse vijgen vulde met deze geitenkaas. Om je vingers bij op te eten, zo lekker. Ook maakte ik de tomaten tarte-tatin van een van de receptenkaartjes die bij de box zaten, waar ik de geitenkaas overheen kruimelde. Dit recept komt ook later deze maand online op Foodness.nl!

 

foodness, foodwelove, zeemansboter, pindakaas

 

Favoriet nummer 3: Zeemansboter. Deze pindakaas wordt gemaakt van biologische pinda’s, en smeert volgens de makers bijzonder ruig. Dat vind ik lastig te beoordelen, maar lekker is het wel. Vooral als je de pasta op plakjes appel smeert, en daar kleine chocolate chips (of rozijnen), amandelschaafsel en stukjes walnoot over te strooien.

Ook zo’n box bestellen? Kijk voor meer info op FoodWeLove.nl. Doet het ook goed als kadootje, overigens. Ik weet al wat iedereen in mijn omgeving gaat krijgen met kerstmis dit jaar!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties