logo
FOODSPIRATION

Simpel en fatsoenlijk avondeten

301013182402LeonieBlog1image.jpg

Hallo daar! Mijn naam is Leonie ter Veld, ik ben de blogger van GEWOONWATEENSTUDENTJESAVONDSEET.blogspot.nl en vanaf vandaag ook van Foodness. Misschien ken je mijn blogs al van Facebook, Lindamagazine.nl of iets anders, maar aan hen die mij nog niet kennen zal ik me eens fatsoenlijk voorstellen. Aan de hand van mijn koelkast, welteverstaan.

 

Introducing de koelkast van een ex-student en foodblogger (toegegeven: wel een beetje opgeruimd en schoongemaakt voor de foto):

 

De koelkast van Leonie

 

Ik ben geen topkok, niet culinair, niet uber-healthy (en ik ben stiekem allergisch voor de hashtag superfood), maar ik eet wel graag een gevarieerd en fatsoenlijk avondmaaltje. Zoals je in mijn koelkast ziet, hou ik van verse groentes. Het vaakst gebruik ik courgette, paprika of tomaat. Omdat ik vrijwel altijd alleen voor mezelf kook, ligt mijn koelkast vol met halve stukken groentes en aangebroken zakjes of potten. Die prei daar rechtsonder, is van acht dagen geleden. Zo lang het er nog goed uit ziet, eet ik het nog. Ik ben inmiddels al geen studentje meer, al impliceert de naam van mijn blog dat wel, maar ik eet nog wel precies zoals in mijn studententijd. En voedsel weggooien hoort daar niet bij!

 

Helemaal aan de linkerkant in de koelkast staat mijn guilty pleasure: Euroshopper Apple Sauce. Als je het mij vraagt de allerlekkerste appelmoes die er is. Hoewel ik het de laatste tijd steeds minder gebruik, heb ik serieus eens overwogen om een soort appelmoes-sponsordeal te regelen omdat ik het zo veel eet. Ik heb echter nooit serieuze stappen ondernomen.

 

Verder zie je op de foto de bananen van mijn huigenootje, met wie ik overigens nooit samen eet, Euroshopper feta die ik altijd in huis heb omdat je er veel gerechten mee kunt oppimpen en een aangebroken zakje Parmezaanse kaas. Dat is voor een (ex)studentje eigenlijk best een duur product, maar laat nou net één van mijn lieverlingsrecepten pasta met zelfgemaakte pesto zijn. En daarvoor heb je Parmezaanse kaas nodig.

 

 

Nu ik het over m'n lieverlingsrecepten heb, een andere persoonlijke favoriet is kip met roomkaas en zongedroogde tomaatjes in bladerdeeg. Goddelijk kan ik je vertellen. Maar ook weer niet super healthy. Wél gezond en ook favoriet is couscous. Een topgerecht waar je al je rest-groentes doorheen kunt doen, met wat feta en binnen 10 minuten heb je een heerlijke, makkelijk én gezonde maaltijd.

 

Ik eet dus niet super gezond, maar ga wel gezond met eten om. Ik eet waar ik zin in heb en vind het eigenlijk jammer dat zoveel mensen in onze maatschappij gefocust zijn op slank, skinny en #superfood. Gezond eten is ook gewoon genieten van waar je zin in hebt. Maar misschien heb ik met mijn maatje 38 en alles eten wat los en vast zit, gewoon makkelijk praten. 

 

In ieder geval heb je nu een beetje een beter beeld van wie ik ben en hoe ik met eten omga. De komende tijd zal ik eens in de twee weken zowel recepten als persoonlijke blogs delen via Foodness. Voor dagelijks een nieuw recept à la Leonie (simpel, lekker en fatsoenlijk) verwijs ik door naar mijn blog.

 

Tot snel!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties