logo
FOODSPIRATION

Sociale contacten

070514085541Blogrenate11Image.jpg

Bij mijn vrienden op bezoek gaan en even bijpraten over van alles en nog wat. Ik houd hiervan! Sinds ik lactose-intolerant ben zijn er alleen wel wat dingen veranderd. Een aantal van mijn vrienden haalde van alles in huis als ik langskwam, maar helaas bleek dit alleen suikervrij te zijn. Of glutenvrij, die fout werd ook nog wel eens gemaakt. Zelfs nadat ik nogmaals had uitgelegd wat lactose-intolerantie is, werd (niet met zoveel woorden) duidelijk gemaakt dat het wel lastig was en dat ik dan maar zelf iets te eten mee moest brengen. Jullie begrijpen wel dat dit nu niet de prettigste manier is om bij mensen langs te gaan. Daarentegen heb ik gelukkig nog een groot aantal vrienden die het helemaal doorhebben en de heerlijkste maaltijden aan mij serveren. Uiteraard gaat dit niet altijd goed, wat soms tot hilarische momenten leidt.

 

Zo ging ik eens bij mijn vriendin eten. Zij had heerlijk pittige gehaktballetjes gemaakt met lactosevrije specerijen. Maar toen ging ze toch even de mist in om de balletjes te bakken in lactosehoudende boter…  Die fout heeft zij daarna nooit meer gemaakt! Als ik kom eten leest zij van alle producten die ze in de supermarkt koopt eerst de ingrediëntenlijst, of neemt een kijkje op mijn website voor nieuwe ideeën! Het is zo fijn dat mensen dit voor jou willen doen, en het kost eigenlijk niets extra (behalve de tijd die je kwijt bent in de supermarkt om alles goed te lezen). Als ze al weet wat ze wil maken, maar voor bepaalde ingrediënten een alternatief zoekt, dan snuffelt ze de alternatievenlijst of de allergenenlijsten op mijn website gewoon even door.

 

Ook met barbecueën kan het soms fout gaan; het lactosevrij gemarineerde vlees omdraaien met een vork waarmee net het vlees is gepakt dat niet lactosevrij is, is al verkeerd. Mijn intolerantiegrens is heel laag en ik word ziek bij de kleinste hoeveelheid. Die grens verschilt overigens per persoon. Er zijn mensen die, voordat ze ziek worden, aardig wat lactose kunnen verdragen. Maar ook hiervoor hebben wij (eigenlijk de buurtjes) een oplossing gevonden; mijn vlees en groenten ligt aan één kant van de barbecue mét een eigen vork; mogelijk probleem is hiermee opgelost! Ook tijdens de voorbereidingen zijn maatregelen getroffen, heel simpel: een andere kleur snijplank.

 

Als vrienden bij mij komen eten, zijn zij eigenlijk altijd verbaasd dat het eten niet zoveel anders smaakt dan dat wat zij gewend zijn. Ik probeer veel nieuwe dingen uit, maar ik hoor altijd dat zij niet doorhebben dat zij lactosevrij eten. Mijn vriendin vindt de lactosevrije slagroom van MinusL zelfs lekkerder dan de lactosehoudende variant! Nu ben ik weer aan de beurt om een heerlijke maaltijd te bereiden, wat het zal worden weet ik nog niet; misschien ga ik wel iets heel nieuws uitproberen. Wat ik wel weet is dat ik weer lactosevrij ga genieten van een leuke avond met lieve vrienden!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties