logo
FITSPIRATION

Test: Fit met de vivofit stappenteller!

090714160151garminimage.png

Begin juli mocht ik een vivofit stappenteller van Garmin testen. Dit apparaat meet onder andere hoeveel stappen ik zet, hoe ik slaap en hoeveel caloriëen ik verbrand heb (in ruststand én in sportmodus). De belangrijkste functie van de vivofit vind ik het bijhouden van de stappen – het heet niet voor niets een stappenteller. De hoeveelheid stappen die bij jou in het scherm staat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het aantal is gebaseerd op je eerdere activiteit en wordt dus op jou aangepast. Als je steeds meer gaat lopen, dan zal je doel ook langzaam steeds hoger worden.

 

 

Om alvast een idee te geven van de basisfuncties van de vivofit kun je bovenstaande video bekijken. Hoe langer je de stappenteller gebruikt, hoe meer functies je ontdekt. Zo kun je ook challenges aangaan met andere vivofit-gebruikers en onder andere zien we het meeste stappen zet. Er zit namelijk een nieuwsfeed in de app, waarin de activiteiten voorbij komen van de mensen die je volgt. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik raak bijzonder gemotiveerd om een extra blokje om te lopen als ik zie dat bijvoorbeeld collega Annemerel 1000 stappen op me voorloopt – letterlijk en figuurlijk.

 

Mijn ervaringen

Op een gemiddelde dag zit ik ongeveer negen uur per dag op een bureaustoel. En vervolgens zit ik op de fiets, of zit ik op de bank. Goed, ik sport ook 3-5 keer per week, maar dat is altijd maar een uurtje, terwijl er 24 uur in een dag zitten. Ik mag dus best wat vaker in beweging komen. De vivofit bleek bij mij te helpen om dat voor elkaar te boksen. Als je een uur niet genoeg bewogen hebt verschijnt er een rode balk bovenin het scherm. Elk kwartier dat je stil blijft zitten komt er een extra rode pijl bij, tot je na twee uur een hele rode streep in het scherm ziet staan. Oh oh, dan is het écht tijd om de benen te strekken! Voor mij persoonlijk is het wel jammer dat ik op kantoor vier keer op en neer naar de waterkoker moet lopen voordat ik volgens mijn vivofit echt actief ben geweest. Kortom, volgens mijn stappenteller beweeg ik alleen voldoende in mijn lunchpauze, en dan alleen maar op de dagen dat ik nog boodschappen moet doen bij de Appie, Marqt of EkoPlaza. Gelukkig ligt het Foodness kantoor in hartje Amsterdam en zijn er veel collega's van andere websites die graag koffie halen. Tegenwoordig wandel ik dus vrolijk mee naar de Coffee Company als zij 's ochtends of om een uur of vier 's middags koffiepauze nemen, zodat ik in ieder geval op twee momenten mijn benen strek. 

 

Garmin, vivofit, foodness, test, Claartje

 

Van doelen stellen tot afvallen

Voor mij persoonlijk werkt het heel motiverend dat je jezelf heel makkelijk doelen stelt met de vivofit. Je ziet het aantal stappen dat je nog 'moet' zetten aftellen bij elke pas die je doet, en omdat alles wordt opgeslagen in je Garmin Connect profiel (en vooral omdat mensen die je volgen je aantal behaalde stappen kunnen zien) wil je ook echt je doelen behalen. Ik merk dat ik elke dag wel een keer synchroniseer met de Connect app op mijn iPhone (via Bluetooth maakt de vivofit dan verbinding met je telefoon) om te zien wat mijn score van vandaag is ten opzichte van de rest van de week en hoeveel calorieën ik elke dag heb verbrand. Je kunt daarnaast bijvoorbeeld ook aangeven dat je graag wil afvallen. Dan gaat het aantal stappen dat je moet zetten (en dus het aantal calorieën dat je dan moet verbranden) omhoog, en kun je per dag in kaart brengen hoe je gewichtsverlies verloopt.

 

To keep or not to keep?

Mijn favoriete dagen waren de dagen waarop ik ging hardlopen of een bootcamples volgde, omdat ik dan boven de 10.000 stappen kwam. Dus ja, ik heb deze maand elke week wel een keer extra hard gelopen, gewoon om de cijfertjes in mijn overzicht omhoog te krikken. Je kunt zeggen dat ik mezelf voor de gek houd, maar je kunt ook zeggen dat het voor mij werkt om mezelf uit te dagen. Dan is de hamvraag natuurlijk: Wil ik hem houden? In principe wil ik hier 'ja' op antwoorden, maar toen ontdekte ik dat Garmin ook hele, héle goede sporthorloges in het assortiment heeft. Op dit moment twijfel ik dus of ik €119,- wil uitgeven aan de vivofit, of moet gaan voor een sporthorloge met nóg meer functies, maar ook met een substantieel hoger prijskaartje. Dat het één van de twee gaat worden, daar ben ik zeker van!

 

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties