logo
FITSPIRATION

Test: helpt de Garmin vivofit om vaker te bewegen en fit te worden?

290514130032garminimage.jpg

Meten is weten. Als ik bijvoorbeeld een dag op kantoor zit dan wil ik weten of ik wel genoeg beweeg, op zo'n dag. Tussendoor wandel ik bijvoorbeeld wel eens naar de biobakker om de hoek om een broodje te halen, of ga ik mee met collega's die koffie halen, maar verder zit ik al snel veel stil. Aangezien zitten het nieuwe roken is (als in: niet goed voor je), wil ik meer in beweging komen. Maar hoe? Een berichtje van sportmerk Garmin bood uitkomst. Ik mag de komende tijd de vivofit testen. Dit is een horloge met een soort chip erin, of eigenlijk meer een mini-computer, die van alles meet. Zo meet mister Vivo hoeveel stappen ik zet, hoe ik slaap, hoeveel caloriëen ik verbrand heb (in ruststand én in sportmodus) maar hij vertelt me ook gewoon hoe laat het is. 

 

Garmin, Vivofit, test, stappenteller, fit

 

Het handige aan zo’n coach om je arm is dat hij precies weet wat jouw doelen zijn (die stel je namelijk van tevoren in op je online profiel, dat gekoppeld is aan je vivofit armband) en je gedurende de dag vertelt of je ze gaat halen. Wil je bijvoorbeeld elke dag 10.000 stappen zetten, dan kun je op elk moment van de dag op je armband zien hoeveel stappen je al gezet hebt, en hoeveel je er dus nog moet. Ook meet de armband je activiteit: als je ‘te lang’ stil zit licht er een rode balk op bovenin het scherm van de armband, dat gebeurt als je een uur vrijwel niet beweegt. Vervolgens komt er een kort rood streepje bij voor elk kwartier dat je nog langer stil blijft zitten. Het doel: strek de benen even, kom in beweging en maak een korte wandeling. Als beloning is de rode streep in het beeldscherm weer verdwenen.

 

Waar ik zelf ook benieuwd naar ben is de functie die je slaapritme in kaart brengt. Je kunt de vivofit op slaapstand zetten door ongeveer een seconde op de enige knop op de armband te drukken, tot er SLEEP in het beeldscherm staat. ‘s Ochtends herhaal je dit, zodat de vivofit weet dat je weer wakker bent. In het overzicht op je online profiel (dat je ook op je telefoon kunt bekijken in de Vivofit app, die via blueotooth verbinding maakt met) kun je de statistieken van je slaap terugzien.

 

Garmin, Vivofit, stappenteller, test, Foodness

 

Komende week ga ik testen hoe de vivofit werkt. Ik ben vooral benieuwd of het me echt motiveert om meer te bewegen! Ik sta voor mijn werk ongeveer een dag per week in de keuken, maar zit verder voornamelijk achter een computer. Dan zit ik stil, en dat is eigenlijk helemaal niet goed voor een mens. Helpt de Vivofit mij om vaker in beweging te komen – en dus fitter te worden? Stay tuned!

 

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties