
Geloof het of niet, maar ik heb dus nog nooit in mijn leven gegourmet. Het zal wel iets zijn dat bij je algemene ontwikkeling hoort (die heb ik namelijk ook niet), want iedereen reageert altijd ronduit geschokt als ik dit vertel. Overigens weet ik wél precies hoe het moet, gourmetten, en weet ik ook dat veel mensen het doen met kerst. Daarom geef ik graag tips voor een aantal originele drankjes en hapjes tijdens het gourmetten, want daarmee maak je de boel nét wat feestelijker. Zet zelfgemaakte kruidenmixen op tafel zodat iedereen zelf zijn stukje vlees, vis of groente op smaak kan brengen. Maak ook zelf een paar sauzen (lekkerder dan mayo & ketchup – en ook een stuk gezonder!). En, last but not least, serveer alles met een waanzinnige cocktail.
3x Sauzen
#1 Teriyaki saus. Lekker met kip, lekker met vis – waar eigenlijk niet mee?
#2 Pindasaus. Veel en veel en veel lekkerder wanneer je ‘m zelf maakt!
#3 Veganistische bechamelsaus. Als een roomsaus, maar dan een stuk minder ongezond. Gemaakt van zijdetofu!
2x Kruidenmixen
#1 Kruidenmix voor kabeljauw. Kan iedereen zelf bepalen hoe sterk ze hun vis kruiden voor je gaat gourmetten!
#2 Kruidenmix voor gyros. Hiermee kun je niet alleen de reepjes varkensvlees op smaak brengen die we kennen als gyros, maar ook bv. plakjes courgette.
3x Cocktails
#1 White mojito. Rum, limoen, spa rood en een beetje rietsuiker. Blaadje munt erbij, et voila!
#2 Limonsecco cocktail. Limonsecco (gewoon in een fles te koop – het kan ook met prosecco), plus sinaasappel en verse passievrucht. Eigenlijk gewoon een fruitsalade, toch? 😉
#3 Whisky cocktail. Voor de liefhebber van whisky. Kies een goeie whisky, meng met appelcider en voeg een beetje honing en partjes appel toe. Lekker winters!

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties