logo
FOODSPIRATION

Top 5 veganistische snacks voor in de zomerhitte

290714091256BlogLisa7Image.jpg

Het is zomer en het was/is heet, BLOEDheet wel te verstaan. Hier midden in de stad was ik naarstig op zoek naar verkoeling. Ik ben zelf meer een wintertype en kan op warme dagen alleen nog maar denken aan sneeuw, kou en ijs. Maar ik mag niet zeuren want ach, het is nooit goed in ons kikkerlandje.

 

Om een hittegolf door te komen, deel ik met jullie mijn top 5 van favoriete vegan summer foods. Mocht de extreme hitte weer toeslaan, zoals wordt voorspeld, dan ben je vast voorbereid!

 

Zelfgemaakt ijs

Als het warm is zie ik elke dag wel een reden om een ijsje te halen. Aangezien we niet dicht willen groeien van (room)ijs en hoorntjes, zie hier het volgende. Alles wat je nodig hebt is bevroren fruit en een foodprocessor of sterke blender. En dan kan je het zo gek niet bedenken of jou zelfbedachte ijssmaak rolt er uit. Mijn favorieten zijn blueberry-banana icecream (op de foto hieronder te zien) en pistache-avocado ijs (lekker romig).

 

IJs van banaan en blauwe bessen

 

 

IJs van pindakaas en chocola 

 

 

Koude soep

Soep klinkt winters, maar kan makkelijk omgetoverd worden tot een licht en verfrissend soepje. Het maken van een koude soep is geen culinair hoogstandje en is in een handomdraai gebeurd. Frisse komkommersoep en gazpacho zijn mijn favorieten om zelf te maken. Het recept is simpel en je hebt geen bergen ingrediënten nodig. Bijvoorbeeld dit pijlsnelle recept: 1 komkommer, 1 bosje verse munt, ½ kopje ongezoete amandelmelk en scheutje olijfolie. Alles in de blender en hup in de koelkast. Heel ‘clean’ en healthy. Vorig jaar in Zuid-Afrika heb ik een heerlijke koude soep van wortel en zoete aardappel soep gehad (zie hieronder), daar denk ik nog steeds aan…
 

 

Infused water

De Nederlandse zomer is in alle hevigheid losgebarsten. Als het zo heet is zoals afgelopen weken, kan men het niet vaak genoeg zeggen; zorg dat je genoeg water drinkt! Zowel voor het afvoeren van voedingstoffen als voor het voorkomen van uitdroging is het van belang om genoeg vocht binnen te krijgen. Hoe doe je dat het beste? Door jouw eigen ‘frisdrankje’ te maken. Met kruiden, fruit en superfoods kan je de lekkerste combinaties maken.

 

Meng 1 liter water met:

 

Verse munt, komkommer en citroenschijfjes

 

 

Aardbei, basilicum en chiazaadjes

 

 

Limoen, sinaasappelschijfjes en koriander (Ja, koriander: dat heeft een ontgiftende werking!)

 

Als je nu nog steeds moeite hebt om te drinken, bestaat er zelfs een app: iDrated. Deze app houdt je waterinname bij en geeft alarm als je moet drinken! Hoe handig is dat?

 

 

Broccoli Guacemole dip

Heb je broccoli over van gisteren maar geen zin om weer hetzelfde te eten? Dan komt je rauwe broccoli goed van pas in deze frisse guacemole dip. Dit recept van VegAngela is heerlijk en is weer eens iets anders dan de standaard guacemole die we gewend zijn. Heerlijk voor een zomersnack bij nacho's of als lunch op brood!

 

 

Edamame boontjes

Wie wel eens sushi eet, die kent ze: edamame boontjes. Heerlijk om op te knabbelen maar vooral heel léuk om te eten. De bonen in je mond eruit laten ‘schieten’ is mijn favoriete bezigheidstherapie. Edamame boontjes zijn voor mij de perfecte summer snack. Je haalt ze bij de toko voor nog geen 2 euro uit de vriezer (waarna je eerst de ijskoude zak tegen je hals en gezicht aanhoudt, heerlijk). Eenmaal thuis gekomen, kook je de gewenste hoeveelheid ongeveer 2 minuten in kokend water, spoel ze je met ijskoud water af en besprenkel ze je met himalaya zout. Dan is er niks meer anders te zeggen dan: Genieten en schieten maar!

 

Hopelijk maakt dit de hete zomerdagen iets dragelijker, geniet van de zon!

 

 

(Foto’s via www.enjoythoselittlethings.wordpress.comwww.blissfullbasil.comwww.cleangreensimple.comwww.buzzfeed.comwww.health.com)

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties