logo
FITSPIRATION

Top 5: Welke hardloopschoen past het best bij jou?

Top 5: Welke hardloopschoen past het best bij jou?

Hardloopschoenen zijn er in alle kleuren van de regenboog, en ze verschillen ook nog eens qua merk, prijs en gewicht. Hoe kies je dan in hemelsnaam tussen al die verschillende soorten schoenen? Het is onmogelijk om álle hardloopschoenen te behandelen die er zijn, maar ik heb er vijf uitgekozen die speciale eigenschappen hebben. Oh, en niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens goed uit.

pureboost adidas

1. Adidas Pure Boost X

Deze hardloopschoen van Adidas heeft een voetboog ondersteuning, terwijl de buitenkant net als een sok aanvoelt. Hierdoor omhelst de schoen je voet nauwsluitend tijdens het rennen, terwijl de boog ondersteuning biedt. Deze ondersteuning heeft een opening tussen de zool en de buitenkant (je kunt letterlijk tussen de voet en de zool door kijken), waardoor de hele schoen mee rekt tijdens het hardlopen wat ervoor zorgt dat je voet op een natuurlijke manier kan bewegen. Wie me volgt op Instagram weet dat ik zelf het meest ren op mijn PureBoost schoenen – hoewel ik bovenstaande variant met bloemenprint nog graag aan mijn verzameling zou toevoegen!

Nike flyknit

2. Nike Performance Free Run Flyknit

Deze Flyknits (ook met een schoen die voelt als een sok, zo flexibel), zijn misschien al niet zo splinternieuw meer, maar ze zijn perfect voor een hardloopsessie. Ik ben zelf dol op dit soort lichte schoenen die je de natuurlijke bewegingen van je voet volgen. De middenzool rekt bij de Flyknit uit bij elke stap die je zet, zodat ook hier zowel de zool als de buitenkant van de schoen de natuurlijke vorm van je voeten volgt tijdens het hardlopen.

saucony guide 9

3. Saucony Guide 9

De zool  van de Guide 7 is gemaakt voor normale renners en renners met overpronatie. Bij overpronatie kantel je je voet meer naar binnen tijdens het rennen. Dit zorgt voor irreguliere gewichtsverdeling en kan zo voetproblemen veroorzaken. In de zool van de Guide 7 zit er dus extra steun aan de binnenkant, waardoor je voeten rechter komen te staan bij het rennen. Voor de renners die niet overproneren is de zool gewoon een extra steun om je comfortabel te laten rennen.

newbalance

4. New Balance 1080 

De zool van de 1080 zijn gemaakt van Ortholite foam. Deze zool is superlicht en zorgt ervoor dat je hardloopsessie comfortabel verloopt. Dit zorgt er ook voor dat de schoenen kunnen luchten waardoor er zo geen nare luchtjes in je schoenen blijven hangen. Slim! Ik heb ze zelf geprobeerd, en kan je vertellen dat het ook écht werkt. De schoenen voelen bovendien alsof je stuitert, zo licht.

puma ignite XT

5. Puma Ignite XT

De Ignite XT hardloopschoenen van Puma hebben ook een foam zool. Origineel aan deze beauties is dat ze ook een inwendige hitteregeling hebben. Dit zorgt ervoor dat je voeten tijdens het rennen minder snel oververhit raken, en dus minder snel gaan zweten. Drogere voeten zorgen voor minder wrijving, blaren en andere narigheid, dus simpelweg minder ongemak. Verder heeft de foam zool een knettergoede vering. Ik testte de grijze variant van deze schoen, en ben fan! Ruim, geen onnodige poespas, en inderdaad koelere voeten dan normaal.

Welke schoen zou jij kiezen?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties