logo
FOODSPIRATION

Try vegan! Maart = veganistisch voor beginners op Foodness.nl

Spicy Choco Delight herbalife

Wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu?
Wil je niet alleen vegetarisch eten, maar nog iets meer doen voor dierenwelzijn?
Wil je meer groenten en fruit eten, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Probeer eens een maand veganistisch te eten!

Niets dierlijks

Veganisten eten niets dierlijks, dus naast het skippen van vlees, vis en gevogelte eten veganisten ook geen kaas, melk, yoghurt of eieren. De hele maand maart staat Foodness in het teken van veganistisch eten. Dat betekent dat ik (bijna) alleen maar veganistische recepten ga delen en andere veganistische bloggers aan het woord laat. Wat eet je als je een hele dag niets dierlijk eet? Hoe bak je taarten of pannenkoeken zonder eieren? Wat ligt er op je bord als je een veganistisch diner kookt?

vegan falafel burrito

Dit dus: een veganistische falafel burrito. Yum!

Word je dun van veganistisch eten?

Het is niet zo dat een leven als veganist een afslankdieet is. Veganist zijn is een levenswijze. Omdat veel kant-en-klare producten dierlijke ingrediënten bevatten moet je als veganist vaak zelf koken; dát is de reden dat veganisten vaak gezonder leven en/of slanker zijn dan niet-veganisten. Maar onthoud: ook wanneer je veganistisch eet kun je (te) zwaar zijn; eet elke dag een zak cashewnoten leeg (gezond, maar ook veel calorieën) en je wordt vanzelf dik.

Beter voor de wereld

Zelf ben ik overigens geen veganist. Ik eet heel graag een geroosterd kippetje op zijn tijd en ben dol op kwark en eieren. Toch probeer ik 80 procent van de tijd veganistisch te eten. Waarom? Omdat het voor mij natuurlijk voelt om een grotendeels plantaardig dieet te volgen, waarbij dierlijke producten een áánvulling zijn – en niet omgekeerd. Ook heb ik artikelen gelezen en documentaires gezien zoals Cowspiracy, waaruit keer op keer blijkt dat veeteelt heel veel vraagt van onze planeet. Minder vlees, meer plantaardig; dat helpt al een heleboel.

Veganistische moraal van dit verhaal

Probeer deze maand een keer een veganistisch recept! Vaak is het eten van dierlijke producten niet veel meer dan een gewoonte. Wat zet je op tafel als je dat vertrouwde avg’tje los moet laten? Kijk; daar ben ik / is Foodness voor. Doe je mee?

Romige vegan courgettesoep

Romige vegan courgettesoep

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties