logo
FOODSPIRATION

Uit eten, zonder te weten wáár precies | Getest: SurpriSeat

Uit eten, zonder te weten wáár precies | Getest: SurpriSeat

Hou je van verrassingen? Hou je van eten? Dan lijk je op mij! Waarschijnlijk vind je het dan ook leuk om op sleeptouw genomen te worden naar restaurants die je nog niet kende, of dingen te proeven die je nog niet eerder gegeten hebt. In Amsterdam zijn elke week wel weer nieuwe restaurants en hotspots geopend, en zelfs als foodblogger kan ik het niet allemaal bijbenen. Want daar heb ik gewoon niet altijd zin in, of tijd voor. Daarom was ik meteen geïnteresseerd toen ik voor het eerst hoorde over SurpriSeat: een verrassingsdienst voor etentjes buiten de deur. Ik ken het principe uit de reisbranche: je boekt een stedentrip, maar hoort pas een paar uur voor vertrek waar je precies naartoe gaat. Dat bestaat nu dus ook voor horeca!

Hoe werkt het?

– Je maakt een account aan op SurpriSeat.nl en kiest een moment uit waarop je deze maand uit eten wil gaan. Dag en plaats bepaal jij!

– SurpriSeat kiest een restaurant voor je uit. Je kunt zelf eventuele allergieën doorgeven, of een bepaalde keuken uitsluiten als je bv. écht geen Indiaas wil eten.

– Twee uur voor je reservering begint, krijg je te horen naar welk restaurant je gaat. Dan weet je in ieder geval waar je naartoe moet fietsen!

– Eet smakelijk!

Getest

Afgelopen zaterdag ging ik uit eten. Waar precies, dat was tot 17u ’s middags een verrassing. Mijn tafelgenoot vroeg in de week van tevoren ongeveer 18 keer waar we precies naartoe gingen, maar de lol is dus juist dat je dat niet weet! Om 17u stipt kwam het verlossende mailtje: een wijnbar. Een plek waar ik nog niet eerder was geweest, dus qua verrassing zat dat wel snor. Ik vertel niet precies welke wijnbar, want dan is de verrassing eraf voor jou, mocht je SurpriSeat ook een keer willen proberen en toevallig bij dezelfde locatie terecht komen. 😉

Wat een wijnbar goed kan, is wijn schenken. Kun je er ook een beetje eten? Verdorie, dat kun je er ook! Dit restaurant werkt met kleine hapjes, waarvan je er ongeveer drie nodig hebt om een maaltijd te vormen. Burrata, coq au vin uit mini-stoofpotjes, een pannetje met bloemkool curry… Uiteraard begeleid door twee mooie glazen wijn. Overigens schonk de eigenaar ons enthousiast een derde glas in, dat niet op de rekening verscheen. Service!

Mijn conclusie? Ik heb een nieuw pareltje ontdekt (vlakbij het Leidseplein! Wie had gedacht dat daar echt leuke restaurants zitten?) en ontzettend lekker gegeten en gedronken. Waarschijnlijk kun je de plank ook weleens mis slaan; verrassingen pakken nu eenmaal niet altijd goed uit, maar dat is part of the game. En dit is een spelletje dat ik wel wil spelen. Aanrader dus!

Uit eten, zonder te weten wáár precies | Getest: SurpriSeat

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties