logo
FOODSPIRATION

Vegan hotspot in Amsterdam: Mr & Mrs Watson

Vegan hotspot in Amsterdam: Mr & Mrs Watson

Voor al mijn vegan friends! Hang de vlag uit, want Amsterdam is een nieuwe volledig plantaardige hotspot rijker. Bij Mr & Ms Watson in Oost eet je namelijk alleen maar hummus en wortels, maar ook veganistische kaas (!), pulled ‘pork’ en tiramisu. Het restaurant is pas net geopend, en kijkt mooi uit over het water van de Linnaeuskade. Overigens zit onder het restaurant nog een ruimte waar je kunt zitten, dus laat je niet afschrikken als het op het eerste gezicht druk lijkt boven!

Vegan hotspot in Amsterdam: Mr & Mrs Watson

Wat je absoluut moet proberen van de menukaart is de pulled ‘pork’, die gemaakt is van jackfruit. In New York at ik twee jaar geleden voor het eerst jackfruit als vleesvervanger – toen van de barbecue. Bij Mr & Mr Watson proefde ik voor het eerst de pulled variant van jackfruit. Fan-tas-tisch. Alsjeblieft, bestel dit.

Vegan hotspot in Amsterdam: Mr & Mrs Watson

Een tweede speciale vermelding gaat naar de veganistische blauwe kaas, die gemaakt wordt van een soort melk van cashewnoten. Daar wordt veganistisch stremsel aan toegevoegd, plus een schimmelcultuur. Et voila: veganistische kaas! Op een vergelijkbare manier maakt de kokkin van Mr & Ms Watson ook veganistisch brie (en waarschijnlijk nog veel meer andere kazen). Vooral die blauwe kaas: aanrader.

Vegan hotspot in Amsterdam: Mr & Mrs Watson

Mr & Ms Watson
Linneauskade 3h, Amsterdam
Doordeweeks geopend vanaf 11.00 uur (lunch vanaf 12.00) en in het weekend vanaf 10.00 uur (lunch vanaf 12.00 uur). Maandagen gesloten.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Tracy Glastrong says: 31st aug 17 8:00 am

    Very impressive blog.

    Interesting article right on the subject.