logo
FITSPIRATION

Vera Camilla over body positivity: 4 tips voor zelfacceptatie

Vera Camilla Body Positivity

Als één van de eerste beauty influencers is Vera Camilla van jongs af aan al op social media te volgen. Met haar YouTube en Instagram volgers deelde ze in eerste instantie beauty tips en make-up inspiratie. Langzamerhand opende ze het gesprek over onderwerpen als body positivity, mental health en haar angststoornis. Ze kreeg veel positieve reacties en besloot de thema’s te belichten in de podcast ‘Wie dit luistert is gek’. Op The Self-Made Summit gaf ze een talk over body positivity, zelfacceptatie, mentale gezondheid en beauty van binnenuit. Wij delen 4 tips voor zelfacceptatie van Vera Camilla.

Tip 1. Vind herkenning in de body positivity beweging

In plaats van enkel het perfecte plaatje te delen op social media, besloot Vera het anders aan te pakken. Zelf dealt ze vanaf jonge leeftijd jarenlang met een angstoornis, een fikse burn-out en depressie. Ze leert het belang van zelfacceptatie en klimt met hulp van buitenaf langzaamaan weer uit een flink diep dal. Onderwerpen als body positivity en body confidence spelen nog steeds een grote rol in haar leven. Door zich online uit te spreken, ontdekt ze dat veel mensen met deze thema’s dealen. Ze vindt aansluiting en herkenning in de body positivity beweging. Haar nieuwe missie? Het bespreekbaar maken!

Vera: “Ik merk dat er nog steeds niet genoeg diverse beelden gedeeld worden in de media en online. Zo zijn er nog steeds heel veel vrouwen die worstelen met een negatief zelfbeeld. Ik denk dat het hartstikke nodig is om daar meer diversiteit in te brengen, voor jonge meiden is dat echt een nodige ontwikkeling. Voor mij had het echt geholpen als ik vroeger al meer diversiteit gezien had, dan had ik mij hierin kunnen herkennen”, laat Vera weten. “Als selfmade online creator maak ik nu wat de jonge Vera graag had willen zien.” In haar Instagram bio noemt ze zichzelf dan ook – met een knipoog – ‘Mental health activist & fat liberalist‘. We like!

Tip 2. Open het gesprek

Tijdens haar YouTube make-up tutorials begon Vera langzaam te praten over mentale gezondheid. Al gauw kreeg ze enorm veel respons. Door het thema te koppelen aan de luchtigheid van een make-up tutorial, hield ze het laagdrempelig. Zowel voor zichzelf, als voor de kijker.

Voor iedereen die zelf struggled met body positivity en mental health, adviseert Vera het gesprek zelf te openen. “Doe het bij iemand bij wie je je veilig voelt, zoals een familielid of vriendin. Door mentale problemen voor jezelf te houden, maak je het alleen maar groter. Maar wedden dat je niet de enige bent? Je zult merken dat je je gesteund voelt, omdat een ander zich hier óók in kan herkennen.”

Sommige dagen overwin je blokkades niet, en dat is helemaal prima. Maar laat je het grootste gedeelte van de tijd niet blokkeren door je angst

Tip 3. Voed je angst niet

Op The Self-Made Summit sprak Vera openhartig over haar uitdagingen met mentale gezondheid, body positivity en zelfacceptatie. “Veel vrouwen krijgen in grote of kleine mate te maken met klachten die horen bij een angststoornis. Denk maar eens aan controledwang bij het weggaan van huis. ‘Heb ik het gas uitgezet, de stekker van de stijltang uit het stopcontact gehaald?’ Kleine dingen kunnen heftige vormen aannemen. Toch kan je die angst en controledwang beter niet voeden. Praat eens met een professional die je handvatten kan geven hiermee om te gaan. Het op die manier minder groot te laten lijken dan het is. Mij heeft dit enorm geholpen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vera Camilla 🦋 (@veracamilla)

Ik deel al mijn ervaringen en bevindingen in mijn podcast ‘Wie dit luistert is gek’ – een podcast over geestelijke gezondheid. “Wanneer je dealt met angst of depressie, luister dan de podcast. De afleveringen zijn lekker kort, zodat het makkelijk iets is wat je luistert als je niet lekker in je vel zit of even afleiding wilt.”

Tip 4. Sta stil bij overwinningen

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties