logo
FITSPIRATION

VIDEO: Pilates les 1 – basis oefeningen & ademhaling

pilates absolute yoga claartje video

Buikspieren krijg je niet door buikspieroefeningen te doen. Voor veel mensen is dat een eyeopener. Buikspieren zie je pas als je vetpercentage daar laag genoeg voor is (dus als er geen laagje meer overheen zit). En weet je; eigenlijk vind ik het zelf bij vrouwen het mooist als er gewoon een zacht laagje over die buikspieren zit. Wel zo vrouwelijk.

Om een andere reden acht ik het trainen buikspieren belangrijk: ze zijn onderdeel van je ‘core’ (de romp van je lichaam, simpel gezegd). Een sterke core zorgt voor een betere houding van je lichaam en helpt bij het coördineren van andere (sport)oefeningen. Trainen dus! Een van de beste manieren om dat te doen, als je het mij vraagt? Pilates!

Met hulp van Marije van Absolute Yoga doe ik een aantal pilates oefeningen voor. Deze video’s maakte ik samen met het team van Girlscene, waar ze ook gepubliceerd worden. In totaal maken we 4 video’s, die samen een workout van zo’n 40 minuten vormen. In deze eerste video draait het vooral om je houding, ademhaling en hoe je je core op zo’n manier aanspant dat je ook je dieper gelegen buikspieren gebruikt.

Een paar tips:

  • Zorg dat je soepele kleding aan hebt – hoe minder, hoe vrijer je kunt bewegen (mijn outfit shoppen? Scroll naar beneden!)
  • Doe de oefeningen op een yogamatje
  • Houd je lichaam zo stil mogelijk; juist dat stil houden traint de spieren van je core
  • Herhaal oefeningen een paar keer op je eigen tempo
  • Let op je ademhaling: elke keer als je uitademt trek je voor je gevoel je navel naar achteren, richting je ruggengraat. Daardoor span je ook je onderste buikspieren aan.

Bekijk de video eerst in zijn geheel. Kijk vervolgens goed naar één oefening, zet de video op pauze en doe de oefening langzaam en gecontroleerd na. Reken gemiddeld 2 minuten per oefeningen, voor 10 herhalingen.

Heb je vragen? Stel ze vooral: reageren kan hieronder!

Succes!

pilates absolute yoga claartje video

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord