logo
FITSPIRATION

VIDEO: Pilates les 2 – Train je core

Pilates core buikspieren claartje

Dé sport van 2016? Pilates! Als je het mij vraagt, tenminste. Zoals ik al aangaf bij mijn eerste pilates video in samenwerking met Girlscene en Absolute Yoga, krijg je namelijk geen buikspieren door alleen maar buikspieroefeningen te doen. Beter train je je hele core, niet om esthetische redenen (sixpacks zijn zó 2015) maar omdat dat beter is voor je gezondheid, houding en algehele fitheid.

Met hulp van Marije van Absolute Yoga doe ik een aantal pilates oefeningen voor. Deze video’s maakte ik samen met het team van Girlscene, waar ze ook gepubliceerd worden. In totaal maken we 4 video’s, die samen een workout van zo’n 40 minuten vormen. In deze tweede video draait het vooral om het trainen van core op zo’n manier aanspant dat je ook je dieper gelegen buikspieren gebruikt, samen met je rugspieren. Let erop dat je je bovenlichaam tijdens alle oefeningen zo stil mogelijk houdt! Zet in gedachten een glas water op je navel: zodra dat begint te wiebelen houd je je core niet genoeg aangespannen of maak je de bewegingen van de oefening te groot. Het is beter om je navel stil te houden en de oefening kleiner te maken (dus kleinere cirkels te maken tijdens de Leg Circles, of je been minder laag te laten gaan tijdens de Leg Lowering), dan te bewegen met je bovenlichaam.

Een paar tips:

  • Zorg dat je soepele kleding aan hebt – hoe minder, hoe vrijer je kunt bewegen (mijn outfit shoppen? Scroll naar beneden!)
  • Doe de oefeningen op een yogamatje
  • Houd je lichaam zo stil mogelijk; juist dat stil houden traint de spieren van je core
  • Herhaal oefeningen een paar keer op je eigen tempo
  • Let op je ademhaling: elke keer als je uitademt trek je voor je gevoel je navel naar achteren, richting je ruggengraat. Daardoor span je ook je onderste buikspieren aan.

Bekijk de video eerst in zijn geheel. Kijk vervolgens goed naar één oefening, zet de video op pauze en doe de oefening langzaam en gecontroleerd na. Reken gemiddeld 2 minuten per oefeningen, voor 10 herhalingen.

pilates les 2

Video 1 bekijk je hier

Heb je vragen? Stel ze vooral: reageren kan hieronder!

Succes!

Pilates core buikspieren claartje

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties