logo
FOODSPIRATION

Voedingstips plus eetbaar masker tegen een droge winterhuid

071113113851Angelaimage3.jpg

Brrr, wat is het koud deze dagen! Vooral als ik achter mijn laptop aan het werk ben en stil zit, ben ik geneigd de verwarming steeds hoger te draaien, tot het punt waarop ik denk dat het echt niet verantwoord mee is (lees: een uitgedroogd perkamenten huidje). Nu de gure winterdagen voor de deur staan is het perkamenten huid-effect iets waar ik voor uit moet kijken. Mijn huid is namelijk best wel dun, wat betekent dat ze sneller en gemakkelijker vocht verliest, zowel door een verwarming die te hoog staat als door de kou. 

Met mijn werk als model zit ik daar natuurlijk helemaal niet op te wachten en ik kan me voorstellen dat eigenlijk niemand daar op zit te wachten. Daarom geef ik drie tips om door middel van voeding je huid de late herfst en aanstaande (hopelijk niet zo) gure winter door helpen. Let wel: de conditie van je huid hangt van meerdere factoren af en ook genetische aanleg is bepalend voor de conditie van je huid. Het effect van onderstaande tips is daarom mede afhankelijk van die factoren. 

 

Model Angela geeft tips om een droge winterhuid tegen te gaan

C: Nikol Bartzoka

 

Tip 1: eet groenten en fruit rijk aan vitamine A, C, zink en omega 3 vetten

Tezamen zorgen deze vitaminen en mineralen voor een gezonde huid die goed in staat is zichzelf te herstellen en beschermen. Zo zorgt vitamine A, dat je onder andere vindt in worteltjes, pompoen, eigeel, lever, spinazie, erwtjes en perziken, voor huidherstellend vermogen. 

Ook zink en vitamine C zorgen voor huidherstellend vermogen. Zink vind je onder andere terug in zeewier, bonen en algen (bijvoorbeeld spirulina). Vitamine C vind je vooral terug in citrusvruchten, broccoli, boerenkool, paprika, tuinkers, peterselie en papaja. 

Omega 3 helpt bij de regulatie van de talgproductie van je huid. Een tekort aan talg zorgt ervoor dat je huid minder goed in staat is haar vocht vast te houden en zal daardoor eerder uitdrogen. Omega 3 vetten vind je onder andere terug in visolie, avocado’s, olijven, hennepzaden en kokosolie.

 

Tip 2: drink veel water

De reden hiervoor komt op hetzelfde neer als voorgaande tip. Warme kamers en kantoren trekken het vocht uit je huid. Vul dit verlies aan door minimaal twee glazen water per uur te drinken.

 

Tip van model Angela tegen droge winterhuid: drink veel water

Bron

 

Tip 3: wees zuinig met alcohol

Ik begrijp het helemaal; dit is vast de moeilijkste tip om op te volgen, want wie houdt er nu niet van een drankje? Realiseer je echter dat alcohol een sterk uitdrogend effect heeft op je lichaam en vanzelfsprekend ook op je huid. Dit kan de conditie van je huid zelfs zo erg uit balans brengen, dat het acné triggert. 

 

Tip 4: maak eens een superfoodmasker

Eten op je huid smeren; het klinkt een beetje gek, of misschien is het juist wel sexy (kijk maar). Hoe dan ook, eten op je huid kan heel heilzaam zijn voor een droog huidje. 

Dit is mijn succesrecept voor een zijdezacht perzikhuidje:

– Week een eetlepel havermout gedurende een half uur in een scheut gekookt water. 

– Voeg een halve gepureerde Hass-avocado en een eetlepel honing toe.

– Verwarm het papje kort in een pannetje (het hoeft echt niet te koken!) en smeer het op je gezicht terwijl het nog lekker warm is. 

– Leg je smartphone weg, vlei jezelf op de bank, sluit je ogen en ontspan zo een half uurtje. Daarna was je het eraf en gebruik je je favoriete alcoholvrije dagcrème.

 

Hebben jullie zelf eigenlijk ook een fijn recept voor een ‘eetbaar’ masker?

 

Volg Angela op haar eigen blog: Great Body & Skin

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties