logo
FOODSPIRATION

Waarom ik geen fitgirl ben, wel een foodgirl

Waarom ik geen fitgirl ben, wel een foodgirl

De term ‘fitgirl’ is aan inflatie onderhevig. Hoewel ik eigenlijk zelden Nederlandse blogs lees (iets met beïnvloeding voorkomen en je eigen koers varen) werd ik er door mijn omgeving op gewezen dat er een vrij heftige en persoonlijke battle gaande was over de term ‘fitgirl’, wat dat precies inhoudt en of het een benaming is om trots op te zijn. Het ene kamp viel de fitgirl aan omdat die zou aanzetten tot ongezonde gewoontes zoals extreem veel sporten, te weinig eten en zó gezond leven dat het dwangmatig en dus ongezond wordt (orthorexia). Het andere kamp verdedigde de fitgirl omdat die gewoon doet waar ze gelukkig van wordt: op een inspirerende manier een gezonde levensstijl aanhouden – wat dat precies inhoudt is voor iedereen persoonlijk. Ik heb geprobeerd me afzijdig te houden, maar kon het uiteindelijk natuurlijk niet laten om me in het strijdgewoel te mengen.

Probleem: dé fitgirl bestaat niet

We hebben het hier over een karikatuur, een stereotype. Zoals ‘de kakker’ en ‘de gabber’ karikaturen zijn, is de fitgirl dat ook. Het lastige is dat zo’n term tegelijkertijd een overkoepelende benaming vormt voor een groep mensen. Dat betekent echter niet dat elk individu uit die groep alle eigenschappen heeft die aan het stereotype worden toegekend. Anders gezegd: niet iedere fitgirl staat om 7u ‘s ochtends in de gym, niet iedere fitgirl heeft orthorexia, niet iedere fitgirl heeft een sixpack, niet iedere fitgirl showt haar lichaam graag op Instagram.

Waarom ik geen fitgirl ben, wel een foodgirl

Bye fitgirl, hello foodgirl

Ik stel een nieuwe term voor, waarvan ik hoop dat die op mezelf van toepassing is: FOODGIRL. De foodgirl herken je aan een Instagram feed vol foto’s van eten. Van groene salades tot tosti’s met druipende kaas tot chocolademuffins tot uitsmijters met uitlopende eierdooiers. Als ik het op mezelf mag betrekken: deze foodgirl vindt een fit en vitaal lichaam belangrijk en zal vrolijk blijven sporten. Niet omdat dat moet van de buitenwereld of omdat er een sixpackfoto op Instagram moet, maar omdat je extra veel kunt en moet eten als je veel sport. Halleluja!

 

Zo herken je de FOODGIRL

– In een restaurant móet er altijd eerst een foto gemaakt worden van het gerecht. Dit duurt gemiddeld 5 minuten.

– Borsten. Echte. Foodgirls hebben geen vetpercentage van 2 procent, maar rondingen. Lees: boobies. YES.

– Een gesprek met mensen die de foodgirl niet kent gaat standaard binnen 5 minuten over eten.

– De foodgirl sport omdat ze dan meer kan eten. (Oké, en misschien vindt ze het ook wel gewoon leuk om te sporten. Maar dat is bijzaak.)

– In haar instagram feed voert eten de boventoon. Gezond eten is de basis, maar van minder gezonde uitschieters geniet ze mintens zoveel.

Laten we elkaar in elkaars waarde laten, oké? Leef en laat leven. Laten wij als bloggers gewoon eerlijk zijn over onze ups and downs en dus óók aan onze volgers zien dat we allemaal af en toe een hamburger en reep Tony Chocolonely eten – en dat dat PRIMA is. Sterker nog: dat is nodig. Geniet! Je wordt een zuur persoon van een dieet dat bestaat uit groene smoothies en water met citroensap. Als uitsmijter daarom nog een keer mijn levensmotto: GENIET!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties