logo
FITSPIRATION

Waarom maatje 34 niet per se gelukkig maakt, maar lekker in je vel zitten dat wél doet

Waarom maatje 34 niet per se gelukkig maakt, maar lekker in je vel zitten dat wél doet

Een sixpack maakt je niet gelukkig. Nee, echt niet. Lekker in je vel zitten heeft namelijk voor een heel groot deel te maken met je mentale staat – en niet alleen met je fysieke staat. Daarom zet ik drie dingen op een rij waar je wat mij betreft zo snel mogelijk mee moet STOPPEN, en drie DO’s die je juist wél moet doen. Lees je mee? Dit artikel is het laatste in de serie van mijn samenwerking met INTERSPORT, waarbij we je helpen om zomerfit te worden. Ik ben echter van mening dat écht fit zijn niet alleen met uiterlijk te maken heeft, maar voor een minstens zo belangrijk deel met de binnenkant. Dat zijn ze bij INTERSPORT roerend met me eens. Eerst drie don’ts!

STOP alsjeblieft met het nastreven van een onhaalbaar fysiek doel. Sorry, maar je wordt nooit een Victoria’s Secret model, ook niet als je 7 dagen per week in de sportschool staat, want er zijn op de hele wereld maar zo’n 30 meiden die daarvoor aan de fysieke eisen voldoen. En het is hun fulltime baan om ervoor te zorgen dat ze er zo uitzien. Voor de gemiddelde Hollandse vrouw die studeert of baan heeft of een gezin runt is dat never nooit haalbaar. Wie probeert iets na te streven dat onhaalbaar is, is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Don’t even try. Zonde van de energie.

STOP alsjeblieft met het volgen van een achterlijk dieet. Als je oma wist hoe ze gezond moest eten, dan kun jij het ook. Ook zonder een studie diëtiek te volgen. Het is namelijk allemaal niet zo ingewikkeld: genoeg groenten, veel fruit, niet teveel snoepen. Alles met mate. Wil je afvallen? Eet minder, bijvoorbeeld door kleinere porties te maken en de ‘leegte’ op je bord aan te vullen met extra groenten. Ik zeg niet dat het mákkelijk is, want zelfbeheersing is nooit makkelijk, maar gezond eten is niet zo ingewíkkeld dat je zes jaar gestudeerd moet hebben om het te kunnen. Geloof me: diëten die te mooi klinken om waar te zijn, die zijn dat ook.

STOP alsjeblieft met zeggen tegen jezelf dat je mooier bent als je 5 kilo afvalt. Je bent mooi zoals je bent. Punt. Weet je dat je over 5 jaar waarschijnlijk naar foto’s van je huidige zelf kijkt en dan wilde dat je er zo uitzag als toen? Mijn punt: het is nooit goed als je blijft streven naar iets dat je niet bent. Je wordt een stuk gelukkiger van zelfacceptatie, van tegen jezelf dat je er mag zijn – precies zoals je NU bent. Als je dat stukje zelfacceptatie mist kun je 40 kilo afvallen, maar ben je daarna nog steeds ongelukkig. Dan vind je je neus ineens niet meer mooi. Of je knieën.

Waarom maatje 34 niet per se gelukkig maakt, maar lekker in je vel zitten dat wél doet
Wel zijn er dingen die je helpen om lekkerder in je vel te zitten. Voor mij zit dat ‘m in kleine dingen. Want ja, ik heb ook zéker dagen dat ik niet lekker in mijn vel zit. Dat ik ongesteld moet worden en me een opgezwollen orka voel. Dat ik mezelf echt niet naar yoga zie gaan omdat de bank zo ontzettend lekker zit. Dat heeft iedereen – ook dat Victoria’s Secret model.

Wat helpt wél?

DO – Koop fijne sportkleding. Dit klinkt misschien als iets oppervlakkigs, maar voor mij persoonlijk werkt het echt heel goed. Als ik geen zin heb om te sporten helpt het om een spiksplinternieuw setje uit de kast te trekken. Eerst dacht ik dat ik de enige was die als een kleuter altijd meteen z’n nieuwe kleding aantrekt – liefst nog in de winkel – maar na rondvraag in mijn omgeving blijkt dat ik niet de enige ben voor wie dit werkt. Een mooi haakje naar mijn samenwerking met INTERSPORT, want daar komen o.a. al mijn pakjes voor de workout video’s vandaan! Scroll naar beneden voor meer sportkleding inspiratie 🙂 Bovendien is goede sportkleding net als gewone goede kleding: het verhult waar je je onzeker over voelt, en benadrukt je goede punten.

DO – Hou het leuk voor jezelf. Sport met een maatje. Kies sporten die je leuk vindt. Ook wat eten betreft: maak een schilderijtje van je maaltijd, ook als je alleen voor jezelf kookt. Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar het resultaat is dat je nadenkt over wat je écht wilt (welke sporten? Met wie? Wat wil ik eten? Wat vind ik lekker?) en dat je tijd neemt voor jezelf. Denk er eens eerlijk over na: hoe vaak stop je niet gedachteloos iets in je mond omdat je snel door moet naar je volgende afspraak of activiteit? Hoe vaak sleep je jezelf niet naar de sportschool omdat het moet van jezelf, zonder je af te vragen of je het eigenlijk wel leuk vindt? Het leven is natuurlijk niet altijd alleen maar leuk, maar het hoeft ook zeker niet alleen maar vol ‘moetjes’ te zitten. Ga van ‘moeten’ naar ‘willen’.

DO – Verwen jezelf. In plaats van streng te zijn voor jezelf (niet snoepen! Ga sporten!) kun je er beter voor kiezen om lief te zijn voor jezelf. Lukt het je echt niet om te vandaag te gaan sporten? Verwen jezelf dan met een uitgebreid bad. Neem tijd voor jezelf. Lak je nagels. Geef je haar een masker. Verzorging van je eigen lichaam zorgt er namelijk ook voor dat je lekkerder in je vel zit.

Waarom maatje 34 niet per se gelukkig maakt, maar lekker in je vel zitten dat wél doet

Wil je graag nieuwe sportkleding scoren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Tip: bepaal eerst welke stijl bij jou past. Ben jij meer van de ‘Ibiza’ stijl, houd je juist van pastelkleuren, of is een basic zwart-wit look jou op het lijf geschreven? Check het zelf:


– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties