logo
FOODSPIRATION

Waarom pindakaas te gek is + 3x Pimp je pindakaas snack

Waarom pindakaas gezond is + bezoek aan pindakaasfabriek Calvé

De echte foodgirl weet het al langer dan vandaag: pindakaas is knettergezond. Zelf werk ik letterlijk een pot pindakaas per week weg, in mijn eentje, en ik word oprecht onrustig als ik geen potten op voorraad heb staan. Zowel op kantoor als thuis móet er eentje reserve zijn. Voor noodgevallen. Dat kun je ongezond noemen (mijn verslavingsdrang, bedoel ik), maar die pindakaas zelf is prima deluxe. Het is een bron van bouwstoffen zoals eiwitten (daarom zijn sporters er ook zo dol op, eiwitten dragen namelijk bij aan groei en herstel van spieren)! Hiernaast bevat het de vitamines E en B3, en de mineralen zink, magnesium en fosfor. Neem bijvoorbeeld zo’n pot Calvé, die met de bruine dop, daar zitten maar vier ingrediënten in: pinda’s (zo’n 85%), plantaardige olie en (palm)vet (14,4%) plus een snufje zout (0,6%). Dat is alles. Geen toegevoegde suikers (alleen maar suikers die van nature voorkomen in pinda’s zelf), geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Nada!

-> Scroll naar beneden voor mij 3 favo pimp-je-pindakaas-snacks! <-

Waarom pindakaas gezond is + bezoek aan pindakaasfabriek Calvé

Bij de pindakaasfabriek

Op een of andere manier kreeg Calvé lucht van het feit dat ik zo’n pindakaasfan ben, en nodigden ze me uit om in de fabriek in Rotterdam te komen kijken. Noem me een nerd, maar dat was een soort droom die uitkwam. Ik zag de productielijn die dag en nacht aan staat, en waar elke seconde maar liefst drie potten pindakaas van de band rollen. Er zijn machines die pinda’s roosteren, er is een molen die alle pinda’s vermaalt en mengt, die de dekseltjes dichtdraaien, de labels plakken…

Waarom pindakaas gezond is + bezoek aan pindakaasfabriek Calvé

3x Pimp je pindakaas snack

Na de rondleiding in de fabriek mocht ik zelf pindakaas maken. De. Hemel. Wist je trouwens dat pinda’s eigenlijk helemaal geen noten zijn, maar peulvruchten? Noten groeien namelijk boven de grond, terwijl pinda’s aan de wortels van de pindaplant groeien. Daarom worden ze ook wel aardnoten genoemd. Met mijn zelfgemaakte Calvé pindakaas belegde ik vervolgens 3x een cracker – maar dan nét even anders. Scroll naar beneden voor mijn drie favoriete variaties!

Waarom pindakaas gezond is + bezoek aan pindakaasfabriek Calvé

Ook ben ik natuurlijk benieuwd: wat is jouw favoriete smaakvariatie?

1. Pindakaas – lavendel – honing

Waarom pindakaas gezond is & het geheim van Calvé pindakaas

2. Pindakaas – sambal – komkommer

Waarom pindakaas gezond is & het geheim van Calvé pindakaas

3. Pindakaas – dadel – kaneel

Calve pindakaas

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Wesna says: 14th sep 16 10:00 am

  Ik eet ook letterlijk iedere week een hele pot leeg in mn eentje, dat kan toch bijna niet meer gezond zijn? Hahaha! Leuk artikel, weer nieuwe inspiratie opgedaan!

  • Claartje says: 14th sep 16 10:00 am

   Hoi Wesna, thanks! Of een pot per week ‘gezond’ is hangt er natuurlijk vanaf wat je er nog meer bij eet 😉 Maar ik doe het dus ook, en zou mezelf wel als gezond willen kwalificeren 😉
   Liefs Claartje