logo
FOODSPIRATION

Waarom salades áltijd een goed idee zijn – zeker in de zomer

roodlof met peer salade

De zomer is natuurlijk hét seizoen van lekker veel buiten zijn, van genieten van de zon, van lange avonden en zwoele nachten. Het is ook het seizoen van de salades. Zeker als de temperaturen hoger oplopen, genieten we vaak liever van een salade dan van een warme maaltijd. Er zijn tal van extra gezonde salades om in de zomer van te genieten. Waarom staat de zomer voor velen in het teken van salades? Hier zijn meerdere redenen voor. Wij benoemen de belangrijkste redenen. 

1. Lekker fris op hete dagen

In de zomer kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen en dan hebben we eigenlijk vooral behoefte aan frisse maaltijden. Warm eten smaakt minder goed als we het al heel warm hebben. Daarnaast is er in de zomer heel veel groente en fruit te verkrijgen om een lekkere salade van te maken. Laat je ook eens inspireren door de salade recepten van HelloFresh om te genieten van verschillende soorten salades die vooral in de zomer echt heerlijk zijn. 

2. In de zomer willen we lichte maaltijden

Je kent het vast wel. Als je iets te zwaar en iets te veel hebt gegeten, dan voelt je buik aan alsof deze elk moment kan ontploffen. Zware maaltijden kunnen in de winter heel lekker zijn, omdat we dan meer eetlust hebben. In de zomer hebben we juist minder eetlust door de warmte. Daarom eten we liever lichte maaltijden en salades passen natuurlijk helemaal in dit beeld. Salades zijn niet te belastend voor je spijsverteringsstelsel in de zomer. 

Bekijk bijvoorbeeld dit saladerecept: Parelcouscous salade met kip, spinazie en feta

3. We willen niet te lang in de keuken staan

In de winter kan het heerlijk zijn om lekker lang in de keuken bezig te zijn, gewoon omdat het daar lekker warm is tijdens het koken. Dit hebben we juist liever niet in de zomer. Dan willen we zo koel mogelijk blijven en zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Salades zijn makkelijk en snel klaar te maken, en er komt ook geen hitte vrij bij de bereiding ervan. Het huis blijft dus ook koeler door deze bereidingswijze. 

4. We hebben meer energie nodig

In het zomerseizoen hebben we meer energie nodig, omdat we gewoonweg actiever zijn gedurende de dag. De dagen duren langer en we doen veel meer op een dag dan in de winter. We moeten dus meer energie uit onze voeding halen. Salades zijn hier perfect voor, want ze zitten vol vezels, mineralen, eiwitten en vitamines voor senioren. We kunnen er veel energie uit halen, waardoor we ons gezonder, fitter en energieker voelen. Dat is precies wat we willen in de zomer.

Bekijk bijvoorbeeld dit saladerecept: Gevulde salade met (vega) kip, kiwi, veldertjes

Food preppen

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties