logo
FITSPIRATION

What I eat in a day #7: Balansdag (1200 – 1400 kilocalorieën)

What I eat in a day #7: Balansdag (1200 - 1400 kilocalorieën)

Wie me een beetje kent, weet dat ik niet geloof in het tellen van calorieën. Ik geloof in luisteren naar je lichaam, ik geloof in eten op gevoel, en ik geloof vooral in genieten. Maar ik ben ook maar een mens, en soms zorgt die instelling ervoor dat ik me heel erg volstop met bitterballen, gin-tonics en zelfgebakken brownies – gewoon omdat mijn lichaam me vertelt dat ik die écht heel erg nodig heb. Na zo’n dag geef ik mezelf een balansdag: een dag waarop ik een stuk minder eet dan normaal, maar juist extra veel voedingsstoffen probeer binnen te krijgen. Zodat het een beetje in balans blijft. Op een balansdag eet ik zo’n 1400 kilocalorieën – zonder ze te tellen, overigens. Ik maak mijn porties simpelweg een derde kleiner dan mijn normale porties. Klaar!

Nog een kleine side note: een balansdag als deze plan ik één, misschien twee keer maand in. Voor mij werkt dit, maar ieders energiebehoefte is anders, dus het werkt zeker niet voor iedereen. Ik ben geen diëtist, geef geen voedingsadvies, maar laat slechts zien hoe ik zelf leef en eet. Kijk dus maar lekker zelf wat je ermee doet.

Oh, en ik laat ook zien hoe je deze ster in je smoothie bowl maakt!

Het wordt me regelmatig gevraagd: wat eet jij nou eigenijk precies op een dag? “Kijk maar op mijn blog”, zeg ik dan meestal. Maar ik kan er natuurlijk ook gewoon een video van maken! Aangezien ik nogal wat over de wereld reis leek het me leuk om jullie af en toe een kijkje te geven in mijn leven, aan de hand van een virtueel eetdagboekje: dat zijn de ‘What I eat in a day’ video’s. Als je tips hebt voor mijn video’s dan hoor ik het heel graag: reageer dan hieronder op dit artikel, of laat een reactie achter onder mijn video op Youtube!


 

Bekijk ook mijn eerdere What I eat in a day video’s:

#1 – At the office

#2 – Road trippend door Australië

#3 – In Bangkok

#4 – In Melbourne

#5 – In Hong Kong

#6 – In een Chinees vliegtuig

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Milana Travis says: 23rd feb 17 9:00 am

    Thank you very much for your blog.

    I enjoyed reading this article.