logo
FOODSPIRATION

Wil eet… pesto (+ recept!)

140415092829Pesto.jpg

In de zomer van 2012 fiets ik samen met mijn lief van Rome naar Nederland. Een tocht van vijf weken en het is dik en dik genieten. Vooral in Italië. Zie je het voor je? Gestaag omhoog en omlaag in de schitterende groene heuvels van Toscane, ontspannen door het glooiende landschap van de Apennijnen, met de wind ik de rug door een zinderend hete Po-vlakte en tenslotte soepeltjes peddelend langs het Comomeer.

 

Lunchen op het terras

En al die tijd is het niet alleen genieten van het fietsen, de zon en het Italiaanse landschap, maar vooral van het eten. Van het ontbijt maken ze niet zo veel, die Italianen. Verder dan een zoet broodje en een cappuccino komen we meestal niet. En dan is het op de fiets stappen en rijden tot aan de lunch, waar we ons steevast heel wat van voorstellen. En nooit, nooit worden we teleurgesteld. Onze ideale lunch? Daarvoor stoppen we in een klein stadje dat er gezellig uitziet: een mooi terras, aardige ober, een bord pasta met pesto en een grote fles mineraalwater.

 

Pasta pesto

Opgediend op een mooi wit bord, gegarneerd met verse basilicum en geflankeerd door een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas: hoe simpel kan pasta pesto zijn? En hoe lekker! We smullen iedere dag weer en verbazen ons erover hoe zulke gewone dingen zo ongewoon  lekker smaken. Een kop koffie als dessert en daar kunnen we dan weer een hele middag op fietsen, op weg naar een al even heerlijk diner. Fietsen, eten, drinken en slapen: dit kunnen we nog heel, heel lang volhouden.

 

pasta, recept, pesto, foodness, wil

 

Experimenteren

En probeer dat maar eens vast te houden als je weer in Nederland bent. De pasta heb ik maar uit mijn hoofd gezet. Macaroni uit een pak van de supermarkt is toch echt iets anders dan de vers gemaakte op een terrasje in Italië. Maar pesto, dat moet toch na te maken zijn? Na enig experimenteren krijg ik de smaak te pakken; zo ongeveer was het in Italië (klik hier voor het recept voor pesto Genovese). Inmiddels maak ik het regelmatig zelf klaar. Als ik er zon, fiets en Italiaanse pasta bij fantaseer ben ik bijna (bijna) weer terug in Italië.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties