logo
FITSPIRATION

Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €129!

Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €119,95!

Voor veel (beginnende) yogi’s is het een ultiem doel: op je hoofd staan. Voor een headstand heb je alleen veel kracht nodig, vooral in je core, en moet je je balans kunnen houden. Tijdens de Yoga & Food Retreat leerde Marije onze groep dat je een headstand ook met behulp van een muur kunt oefenen, door met je hoofd dicht bij een muur te gaan staan, omhoog te komen in een headstand en met je billen en benen tegen die muur aan te leunen – dan hoef je niet meteen je eigen balans te houden. Een slimme truc, maarrrrr… Er zijn nog slimmere trucjes!

Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €119,95!Eenmaal terug in Nederland vond ik namelijk op mijn kantoor een bouwpakket voor de FeetUp: een soort kruk die je helpt in een headstand te komen. Je schuift je hoofd als het waren tussen twee balken, waardoor de druk op je schouders komt te liggen in plaats van op je nek en hoofd. Dát moest ik natuurlijk uitproberen!

Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €119,95! Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €119,95! Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €119,95! Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €119,95!

In vier stappen werk je toe naar een headstand, zoals ik in bovenstaande foto’s voordoe. Van linksboven naar rechtsonder: eerst (1) ga je op je knieën zitten en steek je je hoofd door het gat van de FeetUp. Dan (2) strek je je benen zodat er gewicht op je schouders komt te liggen. Vervolgens (3) til je voorzichtig je benen van de grond (hier heb je buikspieren voor nodig!) en (4) strek je je benen uit.

Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €119,95!

Bij de FeetUp krijg je ook een heleboel informatie over allerlei andere poses en yoga flows die je kunt oefenen met het krukje, zoals de variaties die ik op de andere foto’s laat zien. Wat ik persoonlijk fijn vind aan het krukje is dat je een stuk minder druk legt op je nek en hoofd; die druk verplaats je meer naar je schouders. Dat zorgt er bij mij voor dat ik meer energie over heb om gekkere poses te proberen. Omdat je tijdens vrijwel alle houdingen wel je evenwicht moet bewaren train je zo bijna ongemerkt je core. Win-win! Heb je altijd al een headstand willen kunnen, maar lukte het tot nu toe niet? Dan heb ik goed nieuws voor je: ik geef één FeetUp weg! Winnen? Doe mee!

Win: FeetUp t.w.v. €129

1. Like Foodness & FeetUp op Facebook.

2. Reageer op deze post en laat weten welke pose jij als eerste zou uitproberen als je de FeetUp t.w.v. €129 wint!

Pssst: om je kansen te vergroten kun je ook meedoen op Instagram en Facebook – uit alle inzendingen trek ik één winnaar!

Yoga headstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €119,95!

Deze winactie loopt t/m woensdag 31 augustus. De winnaar krijg persoonlijk bericht!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Simone Schaeks says: 23rd aug 16 9:28 am

  Wauw, dat ziet er goed uit. Fijn dat je hoofd en nek zo minder belast worden. Ik weet niet welke poses ik allemaal zou kunnen proberen, maar ik weet wel dat ik dit goed zou kunnen gebruiken om yoga te doen. Omdat ik in behandeling bij het Rughuis ben moet ik aan mijn kracht en stabiliteit werken. Dit lijkt me ideaal om dit op te bouwen. Nek en hoofd zijn niet krachtig genoeg, dus het is enorm fijn dat deze goede steun geeft. Ik doe heel graag mee met deze actie!

 • Suzanne van Laar says: 23rd aug 16 9:28 am

  WAUW! Ik doe heeeeeeeeel graag mee met deze winactie! Ik zou zo graag de hoofdstand vaker willen doen! Dit zal mij enorm helpen in mijn laatste fase van mijn revalidatie. Ik ben ontzettend benieuwd naar de Feetup!

 • Shanne Lof says: 23rd aug 16 9:28 am

  Jaaa!! Haha kan ik eindelijk zonder kopzorgen de handstand doen!! Heb deze headstand 2 jaar geleden al eens uitgeprobeerd in een yoga studio, maar daarna nooit meer gezien. In de sportschool waar ik werk worden er veel soorten yoga gegeven en deze headstand zou een aantal leden goed op weg kunnen helpen!
  Hartstikke tof!!

 • Anita H. says: 23rd aug 16 9:28 am

  De hier genoemde pose is vast nog de gemakkelijkste. Als ik die al eens onder de knie heb…. Zien we dan wel verder. Met de gewone handstand is het nooit gelukt.

 • Shannon Plaxton says: 23rd aug 16 9:28 am

  Handstand! En arm balance oefeningen. 😀

 • Jolinde Lampe says: 23rd aug 16 9:28 am

  Oeiii moeilijk! Ik zou de dag starten met voelen, dat is wat je doet met de kopstand, je gevoels chakra activeren, een mooie dag om eens te voelen hoe je dag is vandaag ???? Ik wil m graag leren!

 • Nadia Alhosni says: 23rd aug 16 9:28 am

  Goede uitvinding! Ik zou de handstand Split proberen want deze lukt mij nooit zonder hulp. Dus, ik doe graag mee met deze geweldige actie. Ben erg benieuwd naar de FeetUp. 🙂

 • Geke Keuter says: 23rd aug 16 9:28 am

  Wat een gaaf product! Ik ben yoga gaan doen, omdat ik altijd al stijve spieren heb en yoga helpt hier enorm mee. Alsnog kan ik veel poses bij lange na nog niet doen, zoals een redelijke bridge en die zou ik graag met de feetup doen. Verder natuurlijk ook headstand variaties!