logo
FITSPIRATION

Yoga video 2: Full body workout

Processed with VSCOcam with f2 preset

Een sterk en tegelijkertijd soepel lichaam – wie wil dat nou niet? Welke sport je ook beoefent, het is eigenlijk altijd een goed idee om het te combineren met yoga. Met yoga oefeningen maak je je spieren losser, terwijl je ze tegelijkertijd ook traint en dus sterker maakt. Omdat je jezelf in de gekste bochten wringt masseer je zelfs je eigen organen – probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen tijdens een rondje hardlopen.

 

-> Bekijk hier mijn eerste yoga video in samenwerking met Absolute Yoga <-

 

yoga, claartje, foodness, absolute yoga, video, bikram yoga

 

’s Ochtends of ’s avonds?

Op welk moment van de dag je het beste aan yoga kunt doen is een kwestie van smaak. Zelf doe ik zo’n 3x per week aan (bikram) yoga of pilates bij Absolute Yoga in Amsterdam. Een les van een uur of anderhalf uur kan behoorlijk pittig zijn, maar ik vind het heerlijk om mijn dag ermee te beginnen – nog voor mijn ontbijt. Dat betekent in mijn geval dat mijn lichaam nog enigszins stijf is na een nacht slapen, en dat ik mezelf heerlijk krakend in de kreukels leg op mijn yogamat. Daarna ben ik helemaal soepel, heb ik honger als een paard en begin ik mijn dag ultra zen.

 

Als je ’s middags of ’s avonds aan yoga doet is het verstandig om 1,5 uur voorafgaand aan je les niets meer te eten, omdat je eten dan in de weg kan zitten tijdens de oefeningen. Een voordeel aan later op de dag sporten is dat je spieren al wat meer opgewarmd zijn door je dagelijkse bewegingen. Omdat yoga ook een meditatieve functie heeft kan het ook heel prettig zijn om na een drukke werkdag of belangrijke meeting een paar downward facing dogs en vergelijkbare poses te doen, zodat je zowel fysiek als mentaal ontspant.

 

VIDEO: Probeer het zelf!

Wie geen yogaschool in de buurt heeft of geen tijd heeft voor een volledige les, kan natuurlijk ook gewoon thuis een aantal poses doen. In samenwerking met Absolute Yoga nam ik een nieuwe yoga video op, ditmaal met een full body workout. Idealiter begin je met de warming up (video 1) om je spieren op te warmen en doe je aansluitend de oefeningen uit deze tweede video. Ze spelen vanzelf achter elkaar af in onderstaande afspeellijst. Je hebt alleen een yogamatje nodig, plus een lekker flexibele (yoga)broek. Voor ons vrouwen is een sportbh ook wel handig, zodat je vriendinnen niet alle kanten op zwabberen.

 

 

Namasté!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties