logo
FOODSPIRATION

Zomers genieten…

240414142503BlogRenate10Image.jpg

Heerlijk genieten van het zonnetje met een ijsje. Dat is voor mij het echte zomergevoel! Enige tijd geleden heb ik een ijsmachine aangeschaft, en ik moet zeggen dat ik dit al veel eerder had moeten doen, echt een superapparaat! Nadat je er melk in heb gedaan kun je er van alles aan toevoegen. Mijn eigen favoriet is verse aardbeien en geraspte lactosevrije chocolade. Maar ook kun je er noten, ander vers fruit of vanille aan toevoegen. Maar hoe smaakvol dit ook is, soms wil je gewoon ergens een ijsje op een terras eten. Mijn favoriete ijssalon is Friul in Doetinchem. Deze ambachtelijke ijssalon heeft het meest smaakvolle lactosevrije ijs dat ik ooit geproefd hebt. De smaak is zelfs romig te noemen. Je krijgt het ijs geserveerd in een gewone coupe zodat je niet eens opvalt (en dat is voor de verandering ook wel eens fijn). Tot op heden is het de eigenaar nog niet gelukt om een hoorntje of eetbare beker te vinden die lactosevrij is, maar hij blijft zoeken! Meer ijssalons staan vermeld op mijn website, ook is er een kaart op Google Maps gemaakt voor de site. Natuurlijk zijn nieuwe tips altijd welkom!

 

Als ik tijdens de zomer een keer wil barbecueën dan maak ik alles zelf – van sausjes tot salades – en ik moet zeggen dat het dan ook een stuk lekkerder smaakt. Omdat ik hier via mijn website veel vragen over kreeg heb ik hier een pagina voor aangemaakt. Ik heb nooit geweten dat het maken van, bijvoorbeeld een pittige bieslookdip, zo gemakkelijk was. Tegenwoordig staat er op de verpakkingen van de kruiden die je in de winkel kunt kopen vermeld wat de allergenen zijn, dit gebruik ik ook. Maar je kunt het vlees ook kruiden met zout en peper, knoflook, verse tuinkruiden. Op de foto zie je één van de overheerlijke salades die mijn man af en toe voor de grotere barbecues maakt.

 

Een maand of twee geleden heb ik een high-tea gedaan bij de Theetuin in Eemnes, hier kun je naast de high-tea ook lunchen. Als je bij de reservering aangeeft dat je lactosevrij moet eten houden zij daar rekening mee. En hoe, de high-tea was een succes! Ze serveren heerlijke sandwiches met zalm en zelfs een chocolademuffin. Gezien de omgeving waar deze theetuin gelegen is ga ik hier zeker nogmaals naar toe, maar dan wel op een zomerse dag zodat ik heerlijk in de tuin kan zitten.

 

Zo zie je maar dat je als lactose-intolerante zelfs in de zomermaanden kunt genieten!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties