logo
RECEPT

Alkalisch sapje: peer en selderij juice

230115170131juiceimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Kom maar door met die vitamientjes! Selderij is bovendien een alkalisch product, wat betekent dat het de zuurgraad van je lichaam meer in balans brengt als je te zuur bent, zo geloven de aanhangers van De Alkalinekuur. In je lichaam is een bepaalde verhouding tussen zuur en base. Base is het tegenovergestelde van zuur, en je meet het op een schaal van 1 tot 14, die je uitdrukt in pH-waardes. Daarbij is een pH-waarde van 1 heel erg zuur, en een pH-waarde van 14 heel erg basisch/alkalisch. Het midden (dus pH-waarde 7) is neutraal. De manier waarop je je eten verteert bepaalt grotendeels wat de pH-waarde van je lichaam is, wat o.a. te meten is in je bloed, speeksel en urine. Veel mensen zijn ‘te zuur’ en hebben een zuuroverschot (acidose), wat schadelijk is en o.a. adverkalking, spijsverteringsproblemen en andere lichamelijke kwalen tot gevolg heeft.

 

Door meer basisch/alkalisch te gaan eten kun je je lichaam weer in balans brengen waardoor volgens de aanhangers eigenlijk alles beter wordt. Dat ik het niet helemaal eens ben met de theorie van De Alkalinekuur kun je hier lezen, evenals de punten waar ik het wél roerend mee eens ben. Met dit recept maak je 3-4 porties.

Snijd de peer (ongeschild, wel gewassen) in stukken. Je hoeft het klokhuis niet te verwijderen!

 

Was de selderij, spinazie en munt, en snijd de eerste in stukken.

 

Doe alle ingrediënten in een juicer, et voilà!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties