logo
FOODSPIRATION

De koelkast van: Paultje

301013184424Paultjeblog1avocadoimage.jpg

Ik trek mijn koelkast open. Er zit eigenlijk best wel veel in plastic tasjes. Zouden andere mensen ook veel fruit en groente in plastic tasjes in de koelkast bewaren, vraag ik me ineens af. Ook vraag ik me af of er nu misschien mensen zijn die denken dat ik plastic tasjes eet. Elke maandag ga ik naar de markt in de Arena Poort en daar haal ik al mijn Surinaamse groente en tropisch fruit. Het scheelt me ontzettend veel geld en ik eet nou eenmaal geen boerenkool, andijvie, spruitjes of simpelweg appels. Ik eet rijst, zoete aardappels, kaki en okra. Dat krijg ik altijd in plastic zakjes en zo plaats ik het dan ook vrolijk in de koelkast.

 

Ik ben Paultje en zowel trainer als creative director van Model Workout. Als er iets is dat belangrijk is voor mij dan is dat wel beweging en sport. Ik kom uit het ballet en geef al jaren sportlessen op basis van conditietraining. Daarnaast sta ik vooral in mijn eigen huiskamer te dansen en doe ik altijd uren over schoonmaken, omdat ik korte breaks maak voor some sudden moves al naar gelang de muziek die ik op heb staan. Dit overigens tot groot vermaak van de buren die altijd naar binnen kijken. 

 

De koelkast van Paultje

 

Tijdens mijn balletperiode en modellenwerk heb ik er altijd een zeer streng eetschema op nagehouden. Totaal niet verantwoord en ik heb regelmatig roofbouw op mijn eigen lichaam gepleegd. Terwijl je juist zou denken dat je dan goed voor je lichaam zou zorgen. Helaas ook geen pindakaas. Ik was vooral bezig met wat ik allemaal niet mocht eten. Voornamelijk van mezelf eigenlijk. Op die manier ben ik van graatmager tijdens ballet naar gespierd gegaan tijdens het modellenwerk dat ik daarna deed.

 

Tegenwoordig probeer ik verantwoord met lekker te combineren. Ik kan af en toe ineens erg streng zijn naar mezelf, maar ik heb mijn vriezer vol schepijs voor de gelegenheid even van de foto weg gelaten. Ik heb een zwak voor zoete aardappels, spinazie, avocado en eieren. Die zijn standaard in huis. Net als koffie overigens. Mijn grootste boosdoener. Nou ja, ik maak zelf die twee liter op een dag. Zeer onverantwoord en doe dit thuis niet na.

 

Sinds ik met Model Workout aan het werk ben eet ik meer verantwoord. Ik doe niet mee aan wat ik zie als hypes zoals superfoods en alle anti-brood soldaten met belerende vingertjes. Ieder lichaam verschilt en een ieder heeft een andere afkomst. Zo kan het zijn dat mijn buurvrouw zo dik blijft van alle broodjes kaas en ik er totaal geen last van heb. Zo mocht ik, als indo zijnde, ooit eens van een diëtist geen rijst meer eten, maar moest ik aan de pasta. Resultaat: ik had steeds een opgezette buik en ik kwam aan terwijl ik dat niet wilde. 

 

Ik ben voor een breder bewustzijn voor ons allemaal. Weet wat je eet. Of je nu één van de modellen bent die ik train of een huismoeder met drie kids. 

 

Boven alles: blijf in beweging, stilstaan is funest.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties