logo
FOODSPIRATION

Even voorstellen: Green Happiness

260814103108MerelHeader.jpg

Wie zijn wij?

We zullen ons even voorstellen. Wij zijn Merel von Carlsburg en Tessa Moorman. In 2009 hebben we elkaar ontmoet toen we samen in dezelfde bus stapten naar onze nieuwe opleiding: Voeding en Diëtetiek. Vanaf dat moment zijn onze wegen nooit meer gescheiden en werden we vriendinnen met één grote gedeelde passie: Voeding. Uren en uren konden we erover praten: "Wat moeten we eten om mooi, vol en glanzend haar te krijgen, of om die cellulitis te laten verdwijnen?" Etc, etc. Na de opleiding afgerond te hebben en ondertussen vele boeken uitgebreid bediscussieerd te hebben, was onze kennis over voeding nog niet verzadigd! We wilden meer diepgang, weten waar de voedingsrichtlijnen op gebaseerd waren, of er geen betere richtlijnen waren en wat de precieze effecten zijn van voeding en bepaalde voedingsstoffen op ons lichaam en op onze gezondheid. In 2014 hebben we daarom beiden de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde afgerond en nu zijn we het bedrijf The Green Happiness gestart. We begeleiden mensen individueel naar een gezonder eetpatroon, maar geven ook presentaties aan bedrijven, laten in workshops mensen zien en ervaren dat gezond koken simpel en vooral heel erg lekker is. Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een voedingsplan in combinatie met de pittige CrossFit training die start in september. (Wil je meedoen? Ga dan naar onze Facebookpagina).

 

Houd onze Facebookpagina goed in de gaten, want er komt een hele mooie website aan waar we druk mee bezig zijn. Hier kan je straks alles vinden over gezondheid, voeding, beautyfoods, the places to be, videoblogs en nog veel meer!

 

Motto van The Green Happiness

– Helping the body to heal itself by nourishing it with the best foods possible –

 

The Green Happiness is voortgekomen uit onze eigen zoektocht naar gezondheid. We eten elke dag, meerdere keren op een dag. Op die manier hebben we een hele grote invloed op hoe ons lijf functioneert. Een goede gezondheid begint bij een goede vertering. Hoe beter de vertering loopt in het lichaam, des te hoger de opname van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen is. Wat, wanneer, hoeveel je eet en welke voedingscombinaties je maakt bepalen hoe jouw lichaam dagelijks optimaal kan draaien. Wanneer je hierin de juiste keuzes maakt voel je je met de dag gezonder, mooier, energieker en een stuk gelukkiger!

 

Wij hopen mensen te inspireren om gezonde voedingskeuzes te maken. Onze focus ligt op vers, eerlijk en onbewerkt. Veel plantaardige voeding, fruit, groenten en weinig vet. Gezond eten en goed voor je lijf zorgen is leuk en vooral heel erg lekker, dat willen we overbrengen! We gaan voor resultaten op lange termijn waarbij goed eten slechts het begin is, maar dat je helpt om uiteindelijk op alle gebieden de beste versie van jezelf te zijn. Hoe en wat precies? Daar zal je in onze volgende blogs en opkomende website lezen!

 

 

Shake that banana-date shake!

 

Wij zijn gek op deze smoothie. Het is dé oppepper om je uit je middagroes te halen, of om je te laten stralen op de dansvloer in de avond.

 

Benodigdheden:

– 2 bananen

– 3 verse medjooldadels

– eetlepel cacao

– theelepel kaneel

 

Doe alles in een blender. Maal op een warme zomerse dag flink wat ijsklontjes mee!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • libiticus says: 27th aug 14 4:00 pm

    Ik ben zalig verwend door mijn driegangendiner dansant