logo
FOODSPIRATION

Raw till 4 – Rauw eten tot 4 uur ’s middags

100414111027BlogLisa4Image.jpg

In de winter, na een lange werkdag, is voor mij niets lekkerder dan thuis te komen bij een warm, stomend avondmaaltje. Ik ben gek op soep, stamppot en groente uit de oven. Er moet veel gebeuren wil ik mijn warme avondkostje opofferen! Ik ben daarom nogal huiverig wat betreft alle foodtrends: geen brood, low carbs, fruiterian of het sojabonendieet, je kunt het zo gek niet bedenken. Mijn motto is: zolang je jezelf niet teveel regels oplegt en gevarieerd eet – dus ook dat lekkere stuk taart op je moeders verjaardag – zit je wat mij betreft goed. Hier en daar een broodje, een ijsje of een wijntje kan geen kwaad. De ziel wil ook wat!

 

 

Nou moet ik toegeven dat ik mij wel in de Raw Food trend kan vinden. Onder raw food (of in het Nederlands: 'rauwe voeding') verstaan we het eten van plantaardige voeding die niet boven de 42 graden Celsius verhit is geweest. Boven de 42 graden zouden de gezonde enzymen, mineralen en vitaminen en verloren gaan. Zo krijg je bij Raw Food al die goede voedingsstoffen binnen en zal je stofwisseling sneller gaan werken. Deze voeding bestaat uit rauw, ongekookt, liefst onbewerkt voedsel zoals groente, (gedroogd) fruit, zaden, noten en gekiemde groente en peulvruchten. Komt dat even goed uit: laat ik daar nou net van houden! Rauwe voeding geeft mij een minder vol en zwaar gevoel wat ik heel fijn vind voor mijn maag en darmen.

 

 

Daarom ga ik mij een weekje wagen aan het Raw till 4 'diet'. Dit betekent dat ik tot 4 uur ’s middags rauw ga eten en ’s avonds gewoon een lichte veganistisch (warme) maaltijd eet. ’s Ochtends zal ik ontbijten met fruit of smoothies, ’s middags ga ik mijn buikje verblijden met zelfgemaakte salades, rauwe lijnzaadcrackers en aanvullen met rauwkost. ’s Avonds zal ik dan heerlijk een warme soep of groentemaaltijd nuttigen. Ik ben benieuwd of ik meer of minder honger krijg gedurende de dag en of ik meer zin heb om te gaan snaaien. Ik maak lange werkdagen dus er zullen aardig wat momentjes zijn waarop ik ’s ochtends naar mijn warme havermoutpap verlang.

 

 

Dit weekend ga ik mij voorbereiden op nog meer variaties van een raw ontbijt en lunch zodat het niet een saai weekje wordt. Vanaf a.s. maandag zal ik één week 'Raw till 4' beginnen en mijn streven is elke maaltijd (en elk zwak momentje) te posten op mijn Instagram profiel.

 

Heeft één van jullie ervaringen met Raw Food (till 4)? Of hebben jullie tips of recepten waar ik je wakker voor kan maken? Ik hoor het graag, de volgende blog zal ik mijn bevindingen uitgebreid vertellen en wie weet houd ik het wel langer vol dan één weekje. Hou me in de gaten en wish me luck!

 

Who needs Domino’s pizza now?

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties