logo
RECEPT

Bananenbrood van speltmeel, amandelmeel en peer – Taartje van Claartje #15

Bananenbrood van speltmeel, amandelmeel en peer - Taartje van Claartje #15
INGREDIËNTEN

Het was zondag, het regende, dus het was tijd om een bananenbrood te bakken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op goed geluk begon, zonder recept. Avontuur in de keuken! Wel hield ik bij wat ik precies gebruikte zodat ik mijn probeersel met jullie zou kunnen delen, mocht het toevallig een succes blijken. En dat was het! Een bananenbrood van speltmeel, amandelmeel, bananen, kokosolie en honing. Zoals elk baksel kun je hier naar eigen smaak van alles aan toevoegen. Ik kan rozijnen sterk aanraden, of stukjes gedroogde dadel of abrikoos. Ook noten (walnoten, pecannoten, cashewnoten) zijn een hele goed idee. Wie liever op de superfood toer gaat kan ook twee eetlepels gojibessen, lijnzaad of chiazaad door het beslag roeren. Of er kokosschaafsel overheen strooien. Of blauwe bessen door het beslag mengen. Of geraspte appel. Pfff, zoveel keuze…

Tip voor vegans: Dit recept is niet veganistisch omdat ik eieren heb gebruikt. Wanneer je ‘flax eggs’ gebruikt kun je hem wel veganistisch maken: vervang elk gewoon ei door een papje van een eetlepel gebroken lijnzaad en een eetlepel water. In totaal heb je voor dit recept dus 3 eetlepels lijnzaad en 3 eetlepels water nodig, om de 3 eieren te vervangen.

Bananenbrood van speltmeel, amandelmeel en peer - Taartje van Claartje #15

Bereidingswijze bananenbrood

(voldoende voor 1 cakevorm, 10-14 plakken)

Meng alle ingrediënten voor het beslag in een kom. Ik gebruikte mijn Kenwood keukenmachine, maar met een handmixer of staafmixer kan het ook.

Tip: Hoe bruiner de bananen zijn, hoe zoeter (en dus hoe lekkerder).

Tip 2: Kokosolie wordt vloeibaar als je het kort verwarmt, dan is het makkelijker te mengen door je beslag.

Vet een cakevorm in met wat extra kokosolie.

Verdeel het beslag over de cakevorm. Garneer de cake met de topping die je bedacht hebt: ik ging voor dun gesneden partjes peer.

Bak het bananenbrood in 25-30 minuten gaar in de oven op 180 graden Celsius. Check of je baksel gaar is door een satéprikker in het midden steken: als die er schoon en droog uitkomt (dus zonder dat er nat beslag aan blijft plakken) dan is je bananenbrood gaar.

Laat de cake 10 minuutjes afkoelen. Versier met een extra drupje honing dat je over het bananenbrood sprenkelt of, zoals ik deed, ga voor salted caramel saus.

Eet smakelijk!

Bananenbrood van speltmeel, amandelmeel en peer - Taartje van Claartje #15

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties