logo
FITSPIRATION

Laatste trends: vernieuwende ideeën voor je keukenontwerp

Witte eilandkeuken met wijnklimaatkast

De keuken is – gelukkig, als je het mij vraagt –  steeds vaker als het hart van het huis. Het is dé plek in huis waar je met de hele familie samenkomt. Je kunt er heerlijk samen koken, goede gesprekken hebben, lekker borrelen en herinneringen delen. Daarom is het meer dan logisch dat je op zoek bent naar een ontwerp van een keuken die zowel functioneel als stijlvol is. En of je nu een volledige keukenrenovatie plant of gewoon op zoek bent naar wat inspiratie om het huidige ontwerp mee te verfraaien. Vandaag geef ik je een paar handige tips waar je mee aan de slag kunt gaan.

Ga voor een keuken in een minimalistisch design

Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om een keuken uit te zoeken in een minimalistisch ontwerp. Minimalisme is namelijk een erg populaire trend die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Hoe je deze stijl het beste kunt herkennen – en dus ook door kunt voeren bij jou in huis? Denk aan strakke lijnen, eenvoudige kleuren en minimalistische details. Maak daarnaast ook de keuze voor ingebouwde apparaten en ga voor een strakke uitstraling met verborgen opbergruimte. Je geniet daardoor meteen van een opgeruimd gevoel en rustig totaalplaatje.

Het gebruik van natuurlijke materialen in de keuken

Maar ook het gebruik van natuurlijke materialen is tijdens een nieuwe keuken kopen zeker het overwegen waard. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, graniet en marmer haal je de natuur erg makkelijk naar binnen. Maar er is nog een ander groot voordeel verbonden aan deze keuze. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan je keuken en creëren een uitnodigende en organische sfeer. En de kers op de taart? Dat is het gebruik van houten kasten, marmeren werkbladen en natuurstenen achterwand voor een luxe en tijdloze uitstraling.

Maak een statement in de keuken met een opvallend wandpaneel

Mag de keuken bij jou in huis dé blikvanger worden? En ben je daarom druk op zoek naar manieren om het ontwerp van je keuken net even wat anders aan te pakken? Maak een statement met een opvallend wandpaneel? Hierdoor trekt de keuken direct de aandacht. Het wandpaneel kun je op verschillende soorten manieren integreren. Kies voor gedurfde kleuren, patronen of materialen om een statement te maken en je persoonlijkheid te laten zien.

Probeer te experimenteren met verschillende soorten materialen in de keuken

Je doet er maar al te graag alles aan om het ontwerp van de keuken te perfectioneren. Het ontwerp moet immers lijken alsof het net uit een tijdschrift komt. Durf daarom verschillende materialen te mixen en matchen. Dit zorgt namelijk meteen voor een eclectische en eigentijdse uitstraling. Combineer bijvoorbeeld hout met metaal, beton met glas, of keramiek met steen. Dit zorgt voor een uniek en gelaagd effect. Een mix van materialen kan diepte en textuur toevoegen aan je keukenontwerp en het kan de sfeer van de keuken meteen naar een hoger niveau tillen.

Een strak totaalplaatje door de apparatuur te integreren in het ontwerp van de keuken

En als het aankomt op het uitzoeken van de apparatuur? Probeer de door jou gewenste apparaten altijd haarfijn te integreren in het ontwerp. Verberg apparaten achter op maat gemaakte kastpanelen voor een naadloze en gestroomlijnde look. Want door de keuze te maken voor geïntegreerde apparaten, zorg je direct voor een strakke uitstraling in je keuken. Maak bijvoorbeeld de keuze voor geïntegreerde koelkasten, vaatwassers en ovens voor een naadloos en elegant ontwerp. In een keukenwinkel bij jou in de buurt krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijke ontwerpopties. Laat je hierover goed adviseren door een adviseur en dat maakt het samenstellen van de keuken van je dromen meteen weer wat gemakkelijker.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties