Een boterham is best leuk, maar een tosti is natuurlijk véél leuker. Een eitje is geinig, maar een omelet is tien keer beter. Wie een beetje kan rekenen, begrijpt daarom meteen dat een omelet slash tosti daarom een héél goed idee is. En we noemen deze creatie… *tromgeroffel*: omelosti. Want dat bekt zo lekker. Deze koekenpantosti met ei is overigens een absolute winnaar – zeker als je indruk wil maken op iemand met een zelfgemaakt ontbijtje. Just sayin’.
Oh ja, en omdat ’t oog ook wat wil is het zaak om die drie sprietjes bieslook zo kunstig mogelijk over je ei-kaas-pan-tosti te draperen. Dat spreekt voor zich.
Bereidingswijze omelosti
(voor 2 personen)
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Leg één boterham in de pan en breek er een ei boven. Het brood mag lekker zompig worden. Bak 1 minuut en keer om.
Beleg het brood in de koekenpan met twee plakken kaas.
Besmeer een tweede boterham met een theelepel sambal.
Tip: Houd je niet van sambal? Mosterd is ook een goed idee!
Leg de tweede boterham met sambal op de boterham in de koekenpan – met de sambal-kant op de kaas, zodat je een tosti krijgt.
Breek het tweede ei bovenop de tosti. Ja, dat zorgt ervoor dat de boterham een beetje zompig wordt, maar dat is de bedoeling. Keer de tosti in zijn geheel om, zodat de zompige ei-boterham onderop komt. Die bakt nu lekker gaar.
Laat 3-5 minuten op laag vuur bakken, tot de kaas volledig gesmolten is en al het ei gestold is.
Snijd schuin doormidden en serveer met de lente-ui en de drie sprietjes bieslook (JA dat is belangrijk, ja!).
Herhaal alle bovenstaande stappen voor de tweede omelosti. (Goede naam toch?)
Enjoy!
Ps: dit ontbijtje is nog lekkerder als iemand het voor je maakt. Weet ik toevallig 🙂
INGREDIËNTEN
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties