logo
RECEPT

Winnend recept: Pittige rode curry met veldertjes erbij à la Renske

Winnend recept: Pittige rode curry met veldertjes erbij à la Renske
INGREDIËNTEN

En de winnaar is…. Renske! Op Instagram vroeg ik welk recept jullie wilden maken met die magnifieke veldertjes waar ik ambassadeur van ben en die ik dus zo vaak mogelijk op het menu probeer te zetten. Zoals ik al eerder zei zijn veldertjes jonge kapucijners. Ze zitten propvol eiwitten, zijn ontzettend lekker en bijzónder geschikt zijn voor curry’s. Dat vond Renske in ieder geval. Haar suggestie: Maak een pittige rode curry met stukjes zoete aardappel, kruidige worst en rode ui, eventueel met tofu roerbak reepjes in plaats van worst en veldertjes erbij. Yay!

Ik verving de worst / tofu reepjes door stukjes kipdijfilet, omdat ik dat nog had liggen en omdat het me freakin’ lekker leek. En verdorie, dat was het ook. Renske, thanks voor je receptsuggestie! Jij wint het mega bonenpakket van HAK!

Winactie⬇️????Another bowl of my baby marrowfat pea soup – one of the least known peas and also one of the YUMMIEST. For the Dutchies: omdat ik ambassadeur ben van HAK voor de veldertjes (dit zijn jonge kapucijners, te koop in een pot) mag ik een mega bonenpakket weggeven???? WAT moet je doen om kans te maken? Reageer hieronder en laat me weten welk recept jij zou maken met veldertjes erbij! Upload om extra veel kans te maken een foto van jouw receptsuggestie op Insta & tag @foodnessnl. Het winnende recept krijgt een giga (echt GIGA!) Bean Box thuis gestuurd én ik ga het recept namaken en op 30 mei delen op Foodness.nl! Kortom: eeuwige roem???? Wie doet er mee? #winactie #bonenerbij #sp #veldertjes

Een foto die is geplaatst door Foodness.nl: Claartje Schröder (@foodnessnl) op

Kijk, zo makkelijk is het dus om je maaltijd gezonder en lekkerder te maken met veldertjes erbij! Dit recept is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen.

Bekijk ook:

VIDEO: Spiegelei met veldertjes

Super slanke bonensoep

Winnend recept: Pittige rode curry met veldertjes erbij à la Renske

Bereidingswijze rode curry (voor 2 personen)

Verhit een theelepel olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde rode ui aan.

Bak de kipdijfilet aan tot de stukjes aan alle zijden gekleurd zijn.

Voeg vervolgens de currypasta toe, samen met de zoete aardappel. Bak een minuutje.

Voeg 150 milliliter water toe, zodat de currypasta oplost en de aardappels langzaam gaar pruttelen.

Voeg 150 milliliter kokosmelk toe samen met de uitgelekte veldertjes van HAK. Laat 15 minuten pruttelen.

Serveer zo, of met 75 gram gekookte zilvervliesrijst per persoon. Of schep het uit de kom met wat naanbrood, ook lekker!

Winnend recept: Pittige rode curry met veldertjes erbij à la Renske

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties