INGREDIËNTEN
-
HAK veldertjes 1 pot (370 gram)
-
Rode Currypasta 3 eetlepels
-
Zoete aardappel 1 stuks
-
Kipdijfilet 150 gram
-
Basilicum 1 takje
-
Rode ui 1 stuks, gesnipperd
En de winnaar is…. Renske! Op Instagram vroeg ik welk recept jullie wilden maken met die magnifieke veldertjes waar ik ambassadeur van ben en die ik dus zo vaak mogelijk op het menu probeer te zetten. Zoals ik al eerder zei zijn veldertjes jonge kapucijners. Ze zitten propvol eiwitten, zijn ontzettend lekker en bijzónder geschikt zijn voor curry’s. Dat vond Renske in ieder geval. Haar suggestie: Maak een pittige rode curry met stukjes zoete aardappel, kruidige worst en rode ui, eventueel met tofu roerbak reepjes in plaats van worst en veldertjes erbij. Yay!
Ik verving de worst / tofu reepjes door stukjes kipdijfilet, omdat ik dat nog had liggen en omdat het me freakin’ lekker leek. En verdorie, dat was het ook. Renske, thanks voor je receptsuggestie! Jij wint het mega bonenpakket van HAK!
Kijk, zo makkelijk is het dus om je maaltijd gezonder en lekkerder te maken met veldertjes erbij! Dit recept is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen.
Bekijk ook:
– VIDEO: Spiegelei met veldertjes
Bereidingswijze rode curry (voor 2 personen)
Verhit een theelepel olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde rode ui aan.
Bak de kipdijfilet aan tot de stukjes aan alle zijden gekleurd zijn.
Voeg vervolgens de currypasta toe, samen met de zoete aardappel. Bak een minuutje.
Voeg 150 milliliter water toe, zodat de currypasta oplost en de aardappels langzaam gaar pruttelen.
Voeg 150 milliliter kokosmelk toe samen met de uitgelekte veldertjes van HAK. Laat 15 minuten pruttelen.
Serveer zo, of met 75 gram gekookte zilvervliesrijst per persoon. Of schep het uit de kom met wat naanbrood, ook lekker!
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
INGREDIËNTEN
-
HAK veldertjes 1 pot (370 gram)
-
Rode Currypasta 3 eetlepels
-
Zoete aardappel 1 stuks
-
Kipdijfilet 150 gram
-
Basilicum 1 takje
-
Rode ui 1 stuks, gesnipperd
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties