logo
FOODSPIRATION

Top 6 Cadeautjes voor foodies voor de feestdagen

sinterKAASletter

Wat geef je iemand die eigenlijk alles al heeft? Als het iemand is die houdt van eten, dan is het antwoord simpel: FOOD. Maar mocht dat niet praktisch zijn of wil je origineler voor de dag komen, dan zijn de volgende kado’s ook van harte welkom. Ik verzamelde 6 tips die ik zelf, als foodie in hart en nieren, graag in mijn schoen / onder mijn kerstboom terug zou vinden. Naast een hele grote voorraad pepernoten en kerstbrood, uiteraard.

#1 SinterKAASletter

Wie niet houdt van chocola (bestaan die mensen echt?) maak je natuurlijk niet blij met een chocoladeletter. Niet getreurd, chocoladehater! Ook jij kunt nu met Sinterklaas gelukkig gemaakt worden met een letter. Een SinterKAASletter. Gemaakt van kaas. Old Amsterdam opent in december zelfs een speciale pop-up store aan de Kinkerstraat om de kaasletters te verkopen. Briljant, als je ’t mij vraagt.

Klik hier voor meer info.

sinterKAASletter

#2 Kerst e-book Franceska Kookt

Is het kerstmenu bij jou ook altijd zo’n struggle? De druk om uit te pakken en er iets moois van te maken, in combinatie met de wens om gezellig en ontspannen tijd door te brengen met je familie is vaak een recipe for disaster. Gelukkig zijn er foodbloggers! Deze winter red Franceska je uit de brand met een e-book bomvol kerstrecepten, zodat je niet het hele internet hoeft af te speuren en zelf een menu hoeft samen te stellen: alles wat je nodig hebt vind je in dit ene e-book. Met keuze uit zo’n 50 recepten.

Vanaf woensdag 6 dec. te downloaden via Franceskakookt.nl.

kerst Franceska

#3 Srprs.me gift card

Zelf geef ik eigenlijk liever geen spullen kado (in het kader van ‘decluttering‘, enzo – Maria Kondo zou trots op me zijn), maar kies ik graag voor het geven van ervaringen. Dingen om te doen. Een laagdrempelige manier om dat te doen, is met de srprs.me gift card. Eerder dit jaar ging ik zelf op verrassingsreis met srprs.me naar Brugge (hier lees je of dat een beetje bevallen is), en het lijkt mij best geinig om die ervaring kado te geven aan iemand. Extra leuk: jij kiest een bedrag om kado te geven, maar in december wordt dat bedrag door srprs.me misschien wel geüpgraded!

Kijk op srprs.me voor meer info.

srprs.me trip

#4 Telefoon voor food fotografen

Een Sinterklaas met een diepe buidel kan een foodie blij maken met een smartphone. Niet om te bellen – dat zou raar zijn – maar om waanzinnige food foto’s mee te schieten. Zelf maak ik al mijn food foto’s namelijk met een smartphone: mijn iPhone 7 Plus, om precies te zijn. Maar ik ken genoeg smartphone fotografen die zweren bij hun Galaxy toestellen, zoals de Samsung Galaxy telefoons. En hoewel ik nog steeds trouw zweer aan mijn iPhone, moet ik toegeven dat bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8+ met name in een omgeving met weinig licht (zoals een restaurant setting) excelleert. Misschien toch maar hopen op een Samsung in mijn schoen – gewoon, voor erbij…

Coperto's gastrobar

Geschoten met Samsung Galaxy S8+

#5 Toffe Tosti’s boek van Leonie

Hier kunnen we kort over zijn: dit is het leukste kookboek van het jaar. Voor wie van tosti’s houdt, tenminste. Mijn review van het boek + het recept voor de Oreo tosti van Leonie vind je hier!

Toffe Tosti

#6 Eten bij Coperto Restobar in Zwolle

Wanneer ik buiten de grenzen van Amsterdam treed, dan moet er wel iets heel goeds te vinden zijn. Nee, dat is natuurlijk gekkigheid, maar in Zwolle is sinds een paar weken wel een parel van een restaurant opgedoken en dat wil ik je natuurlijk niet onthouden. Het restaurant is onderdeel van het vernieuwde Pillows Grand Hotel ter Borch in Zwolle en heet Coperto Restobar, waar je in een luxe setting in de watten gelegd wordt. Ik proefde er onder andere gerookte forel met kroepoek van saffraan, steak tartaar van Lakenvelder rund met bloemkoolzalf en druivenmosterd, en de gedeconstrueerde cheesecake met gepocheerde ananas die je hieronder op de foto ziet. Aanrader!

Klik hier voor meer info.

Coperto's gastrobar

Dessert: cheesecake met gepocheerde ananas

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties