Schandálig dat ik er nog nooit was geweest, want Wolf Atelier ligt letterlijk naast mijn huis. De locatie is meteen één van de pluspunten: super centraal (vlakbij het Centraal Station van Amsterdam), in het voormalige wachtershuis van de sluis. Boven het water dus, letterlijk boven de drukte van de stad. Het restaurant bestaat nu vier jaar en wordt gerund door mister Michael Wolf himself. Je kunt er een tasting menu van 15-gangen proberen (€79 per persoon), van 4 of 5 gangen (€46 of €52) of à la carte een aantal gangen bestellen. Wij kregen er vijf – hoewel dat gedurende de avond ineens zeven gangen bleken te zijn; kadootje! – en dat was van begin tot eind een feestje.
Van buiten ziet Wolf eruit als een chique restaurant, wat je zou kunnen afschrikken. (“Kan ik wel in een korte broek?” – vroeg De Man.) Van binnen zie je dat er alleen maar jonge en enthousiaste lui werken, die op geen enkele manier stijf of chique doen. Sterker nog: het voelt als het café om de hoek. Maar dan met eten dat wél past bij een chique restaurant. Oh, en ik hoorde een paar favorieten uit Spotify deephouse lijst langs komen (N’to!), wat al aangeeft dat hier mensen bezig zijn die verstand hebben van zaken.
Na een aperitiefje van champagne (because: why not?) en een amuse kreeg ik een bordje makreel, een gel van komkommer en zuring. Een sliertje rode ui (als ik het goed geproefd heb) en frisse yoghurt maken het af.
Daarna een ceviche van geelvintonijn, met een vinaigrette van daidai – een citrusvrucht. De dressing heb ik van het bord gelikt. Niet verder vertellen.
Gang drie bestond uit een bouillon waar hooi in getrokken is, met gerookte paling. De bouillon wordt geserveerd vanaf een plateau met een plukje smeulend hooi, zodat die geur je alvast lekker maakt, nog voordat je ook maar een druppel van de bouillon geproefd hebt. I like!
Vervolgens kregen we een dicht bakje geserveerd. Na het optillen van de bovenkant ontdek je dan een boterzachte langoustine, met een fantastische bique en wat bieslook. Mijn favoriete gerecht. (Tot ik het dessert proefde.) Helaas heb ik er geen foto van… Wel van gang nummer vijf: zeebaars!
Gang nummer zes: entrecote met o.a. gefrituurde uitjes. Ik had zonder deze gang gekund, De Man vond het de beste gang van de hele parade. Tot we het dessert proefden.
Want de afsluiting was een knaller: een wentelteefje met karamelsaus, ijs en amandelkruim. De. Hemel. Leuk detail is dat de keukenbrigade sommige gangen zelf komt serveren, zodat je de maker van het gerecht aan je tafel krijgt. Onze chef dessert beloofde ons bij het serveren al dat dit gerecht weleens het beste van de avond zou kunnen zijn, en hij kreeg gelijk.
WOLF, ik kom terug voor de 15 gangen!
WOLF Atelier
Westerdoksplein 20, Amsterdam
Prijscategorie: €€€
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties