logo
011214153136R176image.jpg
INGREDIËNTEN

Het kan moeilijk zijn elke dag genoeg groente binnen te krijgen. De truck is om het naar binnen te sneaken via bijvoorbeeld smoothies, pannenkoekjes of door ze bijvoorbeeld in deze overheerlijke cake te verwerken. Dat heeft onder andere Elise van Simply Recipes gedaan, en met succes! Courgette is een makkelijke groente die zich aan smaken aanpast. Ideaal voor dit soort gerechten.

Voor de duidelijkheid: deze cake is zoet. Zoals ook worteltaart of carrot cake een zoet gerecht is, is ook deze courgettecake zoet. Smullen!

Bereidingswijze cake met courgette

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een cakeblik in.

Meng met een garde de bloem, baking soda, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat in een kom.

Klop de eieren ongeveer één minuut met een mixer en voeg de honing en suiker toe en mix nog een minuut. Voeg nu de olie en vanille toe en mix tot een dik schuimig beslag. Roer de courgette en ananas door het beslag.

Voeg steeds 1/3e van de droge ingrediënten aan het natte beslag toe en meng dit steeds voorzichtig tot één geheel.

Voeg nu de walnoten en rozijnen toe en roer ze er doorheen.

Schenk het beslag in het ingevette blik en bak 55 minuten gaar, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Lisanne zegt: 12th dec 14 2:54 pm

    Hoeveel eieren moeten in het recept?

    • Claartje zegt: 12th dec 14 2:54 pm

      Hoi Lisanne,
      Whoops, dat is inderdaad weggevallen. Er moeten 3 eieren in. Ik heb het opnieuw toegevoegd – thanks voor je oplettendheid!
      – Claartje