logo
RECEPT

Healthy ananassalade op Thaise wijze

090315110333R202image.jpg
INGREDIËNTEN

Heb je ooit wel eens een salade opgemaakt in een uitgeholde ananas? Nee? Dan ga je dat vandaag voor het eerst doen! Die uitgeholde ananas met de salade erin is niet alleen een feestje op je bord, het is ook een feestje in je mond. Het recept van LeelaLicious zorgt er niet alleen voor dat je gerecht er prachtig uit ziet, het is ook nog eens ongelooflijk lekker. Als je wilt zien hoe zij de ananas uitholt, moet je vooral even op de link naar haar blog klikken. Daar legt ze in simpele stappen uit hoe je een mooie vierkante kuil maakt – zo’n kuil als Duitsers altijd op het strand graven – waar je je salade prima in kunt storten voordat je de salade gaat opeten.

 

Dit gerecht is vegetarisch. Wil je het met vlees eten? Dan kun je kip toevoegen, maar ook vis of zelfs in stukjes gesneden worstjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking terwijl je verder gaat met de bereiding van de salade.

 

Snijd de ananas in de lengte doormidden (dus als je hem rechtop zet, van boven naar beneden). Haal van beide helften het vruchtvlees uit de ananas. Pas wel op dat je niet te veel vlees weg haalt, kijk hier voor een voorbeeld. Droog de ananas met keukenpapier.

 

Bedek de bladeren van de ananas met aluminiumfolie zodat de bladeren niet verbranden. Zet beide helften voor ongeveer 5 minuten in de oven zodat ze kunnen drogen.

 

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok op hoog vuur. Bak daarin de knoflook voor ongeveer 1 minuut. Doe daar de helft van het losgeklopte ei bij en laat 30 seconden bakken zonder te roeren.

 

Doe vervolgens de rest van het ei erbij samen met de gekookte rijst, wortel en doperwten. Strooi vervolgens de kruiden erover en bak 5-10 minuten op hoog vuur, al roerend.

 

Zet het vuur uit en doe vervolgens de ananas, cashewnootjes (houd iets over voor de garnering), kokosmelk en sojasaus erbij. Roer goed door en schep vervolgens in de bakjes die je van ananas hebt gemaakt. Bak voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat alles goed warm is.

 

Garneer met de resterende cashewnootjes en de lente-ui.

 

Bon Appetit!

 
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties