logo
RECEPT

Tomaten tarte tatin met geitenkaas

241014155130tartetatin.jpg
INGREDIËNTEN

Een tarte tatin hoeft helemaal niet altijd zoet te zijn. Net als een hartige taart kan ook een tarte tatin prima met groenten bereid worden. Wat dacht je van een tomaten tarte tatin? Dit recept komt uit de koker van de makers van de Food We Love box, die het als suggestie gaven om de geitenkaas van De Molkerei te gebruiken. Die suggestie nam ik graag over, dus bakte ik een tomaten tarte tatin!

Deze taart is voldoende als lunch voor twee personen, of als lichte avondmaaltijd als je er bijvoorbeeld een salade van rucola, komkommer, walnoten en appel bij serveert.

tarte tatin, tomaten, geitenkaas, bladerdeeg, food we love, box

Bereidingswijze tarte tatin

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en een flinke scheut balsamicoazijn. Laat 5-10 minuten pruttelen.

Vet een bakvorm in en stort het tomatenmengsel erin. Bedek met de plakjes bladerdeeg en zorg dat je alle tomaat bedekt. Het bladerdeeg vormt nu een deksel, maar als je de taart straks uit de oven haalt dan ga je hem omkeren, en wordt het bladerdeeg de bodem.

Bak de tarte tatin 15 minuten in de hete oven, tot het bladerdeeg goudbruin verkleurd is.

Leg een bord bovenop de ovenschaal, doe ovenhandschoenen aan en draai het bord en de ovenschotel in één keer om.

Verdeel de geitenkaas over je tarte tatin. Als je van veel geitenkaas houdt (zoals ik) kies je voor 75 gram (of nog meer!) maar als je het liever bescheiden houdt gebruik je wat minder. Eet direct.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties