logo
FOODSPIRATION

Snack attack! Squatten met een glaasje wijn

200814095407Paultje10Image.jpg

Het begon deze week met een whatsapp bericht van mijn ex midden in de nacht. Of ik al sliep en zo niet of ik dan zin had om samen wat squatoefeningen te doen. Begrijp me niet verkeerd. Ik zie, als trainer van Model Workout, het trainen van mijn bil als een absolute must, maar midden in de nacht met mijn ex gaat zelfs mij te ver. Inmiddels wakker ging ik op rooftocht door de keuken. Daar is momenteel niets leuks meer te beleven, want sinds ik alleen nog maar clean en verantwoord eet moet ik fruit als snoep zien of een hap stevia nemen.

 

Ik nam een hap stevia en toen nog één en nog één en herinnerde mij de dagen dat ik vooral koekjes, brownies en chocola at en ik mocht een beetje huilen van mezelf.

Wat doe ik mezelf aan?

Ineens zag ik het licht.

Het licht van de koelkast.

 

Ik trad uit mijn lichaam en keek van bovenaf hoe ik al strompelend de koelkast naderde en toen afzocht naar het ultieme geluk. Er moest iets te vinden zijn dat mijn leven compleet zou maken. Alhoewel ik even twijfelde bij de enorme komkommer en zeer stevige aubergine zag ik dat toch iets anders mijn enthousiasme wist aan te wakkeren. Ik had dezelfde dag uitgebreid medische onderzoeken zitten lezen om ander nuttig werk te mijden en ik herinnerde mij het beste nieuws van die dag.

 

Oudere mensen die regelmatig alcohol drinken zijn fitter en hebben minder moeite met bewegen (ik vind mezelf al ouder worden). Mensen van middelbare leeftijd of ouder die helemaal nooit alcohol drinken hebben daarentegen een minder goede conditie. Dat blijkt uit een onderzoek naar de drinkgewoontes en conditie van 30.000 mensen tussen de 45 en 69 jaar oud door onderzoekers van University College London. Mensen die helemaal geen alcohol drinken blijken tot 27% meer kans te hebben op bewegingsproblemen. De niet-drinkers hadden over het geheel een slechtere conditie dan de matige drinkers.

 

Wat daarbij altijd wordt gevonden en helaas niet tot krantenkoppen leidt, is dat dit alleen opgaat voor mensen die regelmatig sporten. Wanneer je lichaam is volgroeid (met name de hersenen) kan een glaasje wijn om de dag een gunstige werking hebben. Overigens zijn je hersenen pas tussen 20 en 25 volgroeid, alcohol heeft een negatief effect op die groei, zelfs in kleine mate. Dus nee, je mag niet je puber helpen met comazuipen.

 

 

Bij deze alvast mijn recept van de dag:

Pak een glas, vul het met bier (vol granen!), wijn (vol fruit!) of gedistilleerd (vol suiker… shit) en zet het aan uw lippen. Drink het op. Dat mag slurpend, gulzig of nippend als u maar onthoudt dat u zich de volgende dag op normale manier dient voort te bewegen.

 

Laat ik maar niet overgaan tot het constant belonen van mezelf voor goed gedrag met glaasjes wijn, want een trainer als ik die al lallend en brallend een Model Workout-training staat te geven is heel leuk voor een televisieserie, maar in het echt komt er dan natuurlijk weinig meer van sporten terecht.

 

Over bewegen gesproken. Dat eindeloos voorover bukken bij de koelkast bestempel ik tegenwoordig ook als een training. Beter dan squatten met je ex. 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties