logo
bubble tea foodness

Heb jij al weleens bubble tea geproefd? Het drankje dat ook wel BOBA genoemd wordt is een echte internethit, vooral populair in Aziatische landen. Daarnaast is het ook echt een bijzondere smaaksensatie, bestaande uit tapioca parels (de ‘bubbels’), zoete thee en (plantaardige) melk. Het bijzondere aan dit drankje zijn de bubbels in de vorm van parels die je op de bodem van je glas vindt – ze smaken een beetje smaken naar slijmerige snoepjes. Kortom: een originele upgrade van je normale theetje! Je kunt bubble tea heel makkelijk zelf maken. Met dit recept leggen we je alles stap voor stap uit.

Zelf plantaardige bubble tea maken

Ook benieuwd hoe je zelf bubble tea maakt? Zorg eerst dat je tapioca parels hebt (te koop bij Toko). Het lekkerst vind ik het om daarbij een plantaardig alternatief voor zuivel te gebruiken, in plaats van dierlijke melk. Ik ging voor de plantaardige kokosdrink van Koko, op basis van kokosnoten! Om het extra leuk te maken (want waarom niet?) kun je de bubble tea kleuren met een beetje kittelbloempoeder. Optioneel! Dat heeft geen smaak, dus de delicate smaken van de thee en de plantaardige kokosdrank blijven overeind.

bubble tea met kokos drink

Ingrediënten plantaardige bubble tea

Voor twee glazen à 300 milliliter

30 gram tapioca parels
300 milliliter Koko plantaardige melk variant
200 milliliter sterke zwarte thee
theelepel honing of agavesiroop

Bereidingswijze bubble tea

Stap 1. Bereid de tapioca parels zoals aangegeven op de verpakking. Tip: voor een snelle bereiding kies je voor een versie die je maar 5 minuten hoeft te koken. Spoel ze vervolgens even af onder koud water en voeg ze in stap 2 toe aan de siroop.

Stap 2. Meng de tapioca parels en agavesiroop (of honing) door elkaar, bij voorkeur in een hoog glas. De siroop voeg je toe naar smaak. Houd je van wat zoeter? Dan kun je iets meer siroop toevoegen.

Stap 4. Zet 200 milliliter sterke zwarte thee. Dit doe je bij voorkeur met twee zakjes zwarte thee. Giet de thee over de parels.

Stap 5. Voeg eventueel ijsklontjes toe en vul het glas met de Koko kokosdrink.

Stap 6. Even roeren, en serveren met een lang rietje in het hoge glas. Voeg een scheutje citroensap toe om een goocheltruc te zien: de blauwachtige kleur (van de foto helemaal bovenaan de pagina) verandert dan in diep paars (zoals onderaan de pagina)!

Succes!

bubble tea foodness

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties