Je hebt mensen die voor ze op vakantie gaan eerst kijken waar het mooi weer is, of waar de prachtigste stranden zijn. Leuk en aardig, maar ik kijk vooral waar ik lekker kan eten. Strand hebben we hier in Nederland tenslotte ook, nietwaar? Voor wie de sneeuw hier graag wil ontvluchten: drie plekjes die ik om culinaire redenen aanraad. De accomodaties zijn van Elizawashere, wat betekent dat ze zich op een rustige locatie bevinden met authentieke details. Bij je boeking krijg je ook standaard een huurauto zodat je de omgeving makkelijk zelf kunt verkennen, op zoek naar de leukste restaurantjes.
Agrikies Country Retreat, Peloponnessos
De Griekse keuken heeft meer te bieden dan feta en olijven. Bij Agrikies staat de moeder van eigenaresse Marina in de keuken tijdens de lunch, waar ze mediterrane gerechten tevoorschijn tovert of zelfgemaakte walnotentaart serveert met ijs. Of kies je liever voor lavendel-panacotta? Ook hoort er bij dit countryhouse een groot terras met loungeplekken waar een barbecue en houtoven staan, die je zelf kunt gebruiken. Koop ‘s ochtends een super vers visje op de lokale markt van Marathopoli en grill ‘m zelf in het zonnetje, voor je het wegspoelt met een cocktail bij de pool bar. Want ja, die is er ook. Wanneer gaan we?
Cooking & Nature, Costa de Lisboa
In Portugal is het goed toeven. Qua temperatuur is het zo ongeveer het hele jaar minimaal 15 graden warmer dan in Nederland, en je kunt er verdraaid lekker eten. En koken, als je verblijft bij Cooking & Nature aan de kust bij Lissabon. Hier kun je namelijk niet alleen genieten van alle regionale schotels die chef Nuno Barros je voorschotelt, maar ze ook zelf maken, indien gewenst. Nuno werkt het liefst met lokale, biologische en/of fair trade producten uit het seizoen. Oh, en de kruiden komen natuurlijk uit de eigen kruidentuin. Glutenvrij eten is overigens ook geen probleem bij Cooking & Nature, en de accomodatie heeft ook nog een welnessvleugel. Het kan niet op.
Azienda Vecchia Masseria, Sicilië
Misschien wel de bekendste snack van Sicilië is de arancina, een soort bitterbal van rijst waar vaak ook kaas, ham, vlees of groenten in zit. In het restaurant dat bij Vecchia Masseria hoort serveert chef Philippe (zoon van de eigenaar) deze arancina ook vaak, maar je moet wel mazzel hebben. Het restaurant werkt namelijk niet met een menukaart, maar zet gewoon Siciliaanse specialiteiten op het menu die Philippe passend vindt. Mensen rijden ervoor om, dat zegt genoeg. Er is ook een zwembad bij het tweehonderd jaar oude landhuis, en je kijkt uit op de weergaloze binnenlanden van Sicilië.
Mocht je nog andere culinaire plekjes willen ontdekken via Eliza, kijk dan op Elizawashere.nl/culinair.
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties