logo
FOODSPIRATION

Crashdieet of gezonde lifestyle?

080114094649PaultjeImage.jpg

Binnenkort is het fashionweek en dan moet er door modellen aan de modematen worden voldaan. Dat betekent dat minstens een maand van tevoren de meest gevreesde diëten worden begonnen door sommige modellen om toch tijdens castings het beste en dunste beentje voor te zetten. Persoonlijk voldoe ik aan alle maten, alleen helaas of gelukkig voor mij hoef ik niet op castings en go-see’s. Afgezien van het feit dat ik ook 10 centimeter te klein ben.

 

Niet alleen modellen beginnen in deze periode een dieet maar ook de gewone huis-, tuin- en carrièrevrouw ziet zichzelf weer genoodzaakt na de feestdagen en in het licht van goede voornemens het over een andere boeg te gooien. Ik heb dat zelf nooit zo goed begrepen. Waarom zou je het ene moment je gezicht volproppen en het andere moment jezelf op een groente en fruitsap hatelijkheid storten? Eet dan gewoon helemaal niet, dan kom je er pas echt.

 

Mocht je nog een paar tips willen om jezelf af te straffen, ik heb er meer dan genoeg and I’m happy to share!

 

 

Zelf hoor ik beter te weten natuurlijk maar ik heb denk ik afgelopen maand zo’n tien banketstaven weg gewerkt en bloed heeft plaatsgemaakt voor wijn in mijn lichaam. Je drinkt gezellig een glaasje of een paar flessen mee want anders ben je zo ongezellig en na alle kleine hapjes waarmee je heel Afrika van de ondervoeding had kunnen redden kan je met maar één conclusie komen: het heeft zich allemaal opgehoopt tot één grote vetrol vlak boven je broekrand. Vol goede bedoelingen laat ik mijn vetrand aan mijn beste vrienden zien en onder luid applaus maak ik een diepe buiging. Voordat ik ook maar iets kan zeggen krijg ik de ene na de andere klap. Ze vragen zich af waar ik het recht vandaan heb gehaald om met mijn uitgemergelde lichaam hen de hoop te geven dat ik ook maar enigszins was aangekomen tijdens de feestdagen.

 

Afijn, ik ga maar niet op dieet dus.Of eigenlijk wel want ik kan je vertellen dat je met een dieet, of in ieder geval een crashdieet, vaak het tegenovergestelde bereikt. De meeste diëten zorgen namelijk voor een verlaging van het metabolisme (dat is je stofwisseling), onder andere als gevolg van de zeer geringe calorie-inname. Verlaging van het metabolisme betekent dat je in rust (als je dus lekker in de auto of op kantoor zit) minder calorieën verbrandt. Heel tegenstrijdig dus als je bedenkt dat het doel van het dieet ‘afslanken’ is. Je lichaam probeert dan de voeding zoveel mogelijk als vet op te slaan mocht er een nog ‘slechtere tijd’ ontstaan.

 

De wél goede trend is dat we allemaal veel bewuster aan het worden zijn van wat we eten, waar ons eten vandaan komt en wat het eigenlijk met ons lichaam doet. We willen ons lichaam geen waardevolle voedingsstoffen ontzeggen. Dat brengt je namelijk alleen maar chronische stress en hormonale disbalans. Doe maar niet dus. Doe dit jaar en alle jaren die komen gaan wat ik ook met mijn modellen bij Model Workout doe. Bewuster eten en leven en dat gegeven doortrekken in alles wat je doet. Geen crashdieet maar een gezonde en fatsoenlijke lifestyle, dat is wat wij nastreven.

 

Mocht je na dit alles toch behoefte hebben aan het jojo-effect, de jojo’s liggen het hele jaar in de verkoop bij verschillende speelgoedwinkels.

 

Extra tip: bekijk deze TEDx video waarin Sandra Aamodt vertelt waarom diëten eigenlijk nooit werkt.

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties