logo
FOODSPIRATION

Depressieve dikke trol zoekt Prince Charming

3103151009221898842101521941918414181718599573o.jpg

Het regent pijpenstelen, het is hondenweer, grijs gedoe terwijl ik dit aan het typen ben. Ik ben al dagen lang de knopjes in de boom open aan het kijken en alhoewel ik vaak voor heks wordt uitgemaakt lukt het mij niet. De knopjes blijven dicht en ik heb zojuist een appeltaart en brownies gegeten. Geen gezonde versies helaas. Ik heb de eet-je-emoties-weg-versie zojuist opgevreten.

 

Geen spijt.

 

Ik doe straks wel een extra Model Workout training: naar mezelf kijken terwijl ik met mezelf mee train. Al weet ik nu al dat ik na het zien van mezelf waarschijnlijk een patatje oorlog wil eten.

 

Ik ben Koos Inspiratieloos, struin al mijn appjes af op zoek naar nieuwe recepten en naar mooie plaatjes. Instagram staat vol met heerlijkheden en af en toe lik ik aan mijn scherm. Alleen lijkt niks mij echt tevreden te stellen. We worden door foodies overspoeld met plaatjes en adviezen en goed bedoelde lectuur die je absofuckinglutely gelezen moet hebben want blijkbaar ben ik stervende zonder paleodieet. Het is het aloude betweter gedrag dat mij zo frustreert als ik te lang naar anderen kijk. Misschien helpt het boek Eet jezelf mooi, slank en gelukkig van Amber Albarda mij een beetje. Tenslotte ben ik een depressieve dikke trol.

 

 

Dit brownie recept van Paultje is wél gezond

 

 

De tien geboden die volgens Amber mij zullen veranderen in een vrolijke meid:
 

1. Eet de helft (als ik nog minder eet ga ik dood)

2. Eet echt en onbewerkt (ik zal voortaan de plastic verpakking niet meer opeten)

3. Vermijd suiker en geraffineerde koolhydraten (vandaag al mislukt)

4. Eet je vetten om niet vet te worden (kopje frituurvet in de morgen is een dag zonder zorgen)

5. Eet minder tarwe (brood) (nee)

6. Geen zetmeelhoudende koolhydraten na zes uur ‘s avonds (dit moet ik googlen)

7. Zorg dat iedere maaltijd eiwitten bevat, maar geen melk (ik zuig wel een ei leeg)

8. Vermijd alcohol, breek met je koffiegewoonte en drink meer water (Geen koffie? Whoehaha…. nee echt hahaha. Hahaha dacht ‘t even niet!)

9. Eet meer biologisch (Mijn buurvrouw is aardig vetgemest en voldoet aan vrije uitloop)

10. Ga op tijd naar bed (Het is vier uur ‘s middags maar ok, ik ga alvast liggen)

 

Weet je wat ik nou mis in alles? Het woord liefde! Het gaat maar over wat je niet mag en hoe het beter moet. Het is lente, tijd voor houden van. Van jezelf houden door uiteraard je lichaam te verzorgen, maar ook door jezelf te verwennen. Dat is waar ik aan toe ben, pure verwennerij! Ik zoek daarom Prince Charming, mijn kok op het witte paard. Mocht je dus een knappe man kennen die de sterren op mijn bord weet te koken, deel hem met mij en de rest van de wereld! Share the love! En omdat ik vind dat ik soms veel te negatief over mezelf praat ga ik nu heerlijke roze cheesecake voor mezelf maken. Bij welke van de tien geboden van Amber dat hoort, dat weet ik niet, maar ik beloof aan mezelf dat ik en mijn toekomstige chef de l’amour in ieder geval altijd op tijd naar bed zullen gaan!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties