logo
280714183144berlijn.png

Berlijn is volop in ontwikkeling, zo ook rondom eten: Pop-up restaurantjes, marktjes en ga zo maar door. De stad heeft onwijs veel bijzondere plekken en er is dan ook genoeg te beleven voor de Foodies. Gastblogger Suzanne zal ons meenemen naar een paar persoonlijke favoriete spots in Berlijn. Een korte introductie: ze is een paar maanden geleden naar Berlijn verhuisd om deze levendige stad van dichtbij mee te maken. Ze werkt momenteel bij de start-up company GoEuro en de weekenden en avonden zijn goed gevuld met de dingen die de stad verder te bieden heeft.

 

markthalle neun, berlin, go euro, foodness

 

Streetfood Thursday

Elke donderdag avond verandert de Markthalle neun in een markt vol met eetkraampjes. Van taco's tot tapas en noodles tot fish & chips, al het eten wordt met liefde voor je neus klaar gemaakt. Het eten is er niet super goedkoop maar je krijgt er dan ook wel veel voor terug. De organisatie hierachter wil laten zien dat eerlijk eten ook mogelijk is in een stedelijke omgeving. Er wordt bijvoorbeeld veel gewerkt met eerlijke en eco-vriendelijke, regionale- en seizoensproducten. Houd er wel rekening mee dat het er erg druk kan zijn, maar dat doet verder niks ten onder aan de sfeer.

 

Süsse Sünde, Berlijn, food, hotspot

 

Süsse Sünde – Niederbarnimstr. 21

Een paar weken geleden werd ik 'onder dwang' meegenomen naar een ijszaakje, waar ik toch echt die vegan-dark-chocolat smaak moest proberen. Normaal ben ik geen grote liefhebber van producten met een sterke chocolade smaak, maar ik begreep heel goed waarom de echte chocoladeliefhebber hier meteen aan verknocht zal raken. Naast chocolade verkopen ze ook andere bijzonder lekkere ijssmaken. Al het ijs wat ze verkopen is homemade en deels ook met producten bereid waardoor de veganisten en lactose-intoleranten onder ons ook kunnen genieten van een bolletje ijs. Nog een kleine tip: als je een paar meter doorloopt in dezelfde straat, zie je een muur vol met bijzondere street art.

 

Patiti Patati

 

Patiti Patati – Samariterstraße 34

Patati patati is een klein biologisch en vegetarisch eettentje waar ze Kumpir severen. Voor enkele euro's vissen ze bij binnenkomst een gepofte aardappel uit hun oventje, snijden die open en prakken het fijn met een klontje boter of wat olie en kaas. Erna kun je je gewenste toppings kiezen. Het aanbod is geheel vegetarisch; zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit heerlijk gekruide antipasti, couscous, een linzensalade, humus, olijven, feta en gegrilde groenten. Daarnaast mag je nog sausjes kiezen als sour cream, knoflook, chili of kerrie. Een erg leuk klein zaakje met heel vriendelijk personeel!

 

The Barn Roosters, brew bar, koffie, Berlijn, hotspot

 

The barn Roosters Brew Bar – Schönhauser Allee 8

Ik heb zelden mensen zoveel liefde en tijd in kopje koffie zien steken, maar het is dan ook niet zomaar koffie. De winkel staat in nauw contact met de leveranciers en de makers hechten veel waarde aan een eerlijke productie van de koffie. Daarbij roosteren ze de koffie zelf in de winkel. De baristas weten echt onwijs veel van het product en technieken voor het koffie zetten. Naast dat ze graag een kopje koffie voor je zetten, zijn de bonen ook te koop voor eigen gebruik. 

 

Ga zelf op pad….

Om de bijzondere restaurantjes en barretjes tegen te komen kun je het beste de typische toeristische plekken rondom bijvoorbeeld de Reichstag en de Brandenburger Tor vermijden. Loop een willekeurig straatje in en je hebt een grote kans een bijzondere ruimte binnen te lopen waar je voor weinig geld heerlijk kan eten. Laatst kwamen we op een plekje waar het leek of je een huiskamer binnen liep. We hadden er de keuze uit drie gerechten. We waren de enigen die binnen zaten en er werd heerlijk Italiaans eten voor ons gekookt. Hoe het heette en waar het zat ben ik alweer vergeten, het was ook echt nog maar net geopend, maar hiermee wil ik aangeven dat er erg veel leuke plekken en concepten in de straten verstopt zitten!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties