logo
FOODSPIRATION

Vegan hotspots: 5 vegan restaurants in Amsterdam

Vegan restaurants Amsterdam

Dat veganistisch niet saai hoeft te zijn, dat bewijzen deze restaurants. (En de recepten die je hier op Foodness vindt, uiteraard.) Een plantaardig dieet is namelijk mínstens zo lekker en gezond als een dieet dat dierlijke producten bevat, ook voor de verstokte vleeseter. Als je zelf wat vaker plantaardig (dus veganistisch) wilt gaan eten, kan het leuk zijn om inspiratie op te doen voor gerechten bij een van deze vijf restaurants. Tot nu toe kennen wij vooral vegan hotspots in Amsterdam, maar als er andere steden zijn waar we die kunnen vinden; reageer vooral onder het artikel en laat het ons weten!

Schermafbeelding 2017-01-17 om 16.42.53

1. De Bolhoed

In het hartje van de Jordaan vind je de Bolhoed; een knus en gezellig restaurant waar je 100% vegetarisch en vaak ook veganistisch eet. Het aanbod aan eten is groot; van een wortel-pompoensoep en bakjes humus en tzatziki tot ovenschotels en brownies. Aanrader!

Adres De Bolhoed: Prinsengracht 60-62, 1015 DX Amsterdam


 

Schermafbeelding 2017-01-17 om 16.44.33

2. Roots

Restaurant Roots staat voor balans in je leven. Voor goed voor jezelf en je lichaam zorgen, en je bewust te zijn van voeding en beweging. Oprichters Liset en Jørgen werken uitsluitend met verse en biologische ingrediënten. De veggie burgers zijn soort van beroemd (maar echt; van de Roots burger met o.a. wortel, champignon en havermout, tot de Italiaanse burger met o.a. zoete aardappel, venkel en rucola), maar ook de verse sapjes en huisgemaakte raw balls zijn de moeite waard. Oh, en ze bezorgen ook bij je thuis. Burger time!

Adres Roots: Heisteeg 8 (centrum) & Amstelveenseweg 164 (zuid), Amsterdam


 

3. Yay health café, store & more

Niet alleen volledig plantaardig, maar ook nog eens rauw en glutenvrij: bij Yay wordt rekening gehouden met elk dieet. In deze concept store vind je naast een café ook een ruimte waar yogalessen worden gegeven en een winkel met o.a. homeware en verzorgingsproducten waar je letterlijk alles wilt hebben wat er uitgestald staat. Nestel in een van de met kussens bezaaide loungehoeken en bestel een vegantistisch taartje of een van de vers gemaakte sapjes. Oeh, er zijn ook regelmatig workshops!

Adres Yay health café, store & more: Tweede jan Steenstraat 62, 1074 CR, Amsterdam


 

4. Zest for life

Ook bij het café Zest for Life kun je volledig rauw eten. Naast sappen en smoothies met namen als Green Goddess en Turn up the Beets kun je er o.a. rauwe pizza bestellen met ‘kaas’ van cashewnoten. Ook zijn er ontbijtjes met kokosyoghurt en granola, açaí bowls en wraps.

Adres Zest for Life: Van Baerlestraat 45 hs, 1071 AP AMSTERDAM


 

 

 

5. Koffie ende Koeck

Koek, taart en cake; als je een plek zoekt voor een geslaagde (vegan) high tea moet je hier zijn! In het Westerpark (tegenover de Westergasfabriek) kun je broodjes bestellen en thee drinken, maar je moet er eigenlijk vooral heen om Heel. Veel. Taart. te eten.

Adres Koffie ende Koeck: Haarlemmerweg 175, 1051 LA Amsterdam

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties