logo
FOODSPIRATION

Kruidenpotjes met naamsticker | Zelf maken

Kruidenpotjes met naamsticker | Zelf maken - Foodness.nl

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik ooit op dit punt zou belanden, maar het is toch echt gebeurd. Ik heb mijn collectie met gedroogde kruiden en specerijen in speciale kruidenpotjes overgeschept. Kruidenpotjes met naamstickers, om precies te zijn. En het voelt zó heerlijk en geordend, iedere keer dat ik mijn kruidenla open! Voor alle andere gekkies die net als ik heel erg lekker gaan op zo’n geordende kruidenla: ik deel mijn stappenplan. Om je vast een beetje op weg te helpen!

Lees ook: Mexicaanse kruidenmix voor taco / wrap / tortilla

Kruidenpotjes met naamsticker | Zelf maken - Foodness.nl

Stap 1

Bepaal de plek waar je kruidenverzameling komt. Dit bepaalt namelijk welke potjes het meest geschikt zijn. Ik heb een redelijk diepe lade in mijn keuken, waar een potje van max. 10 centimeter staand in past. Op basis daarvan kon ik verder zoeken naar de best passende potjes. Of beter gezegd: blikjes, in mijn geval.

Stap 2

Kies de nieuwe verpakking. Met het oog op houdbaarheid is het slim om gedroogde kruiden licht- en luchtdicht te verpakken. Kies dus een potje met een (goed sluitende) deksel. Ik heb even gekeken naar glazen potjes met een kurk, maar dat leek me bij nader inzien toch niet ideaal voor kruiden, qua knoei-gevaar. Bedenk dat het vooral gebruiksvriendelijk moet zijn!
Ik koos voor metalen blikjes omdat ik die goed sluiten en omdat ik daar een deel van op voorraad had vanuit mijn thee bedrijf. Daar hoefde ik alleen nog maar een strooiverdeler bij de zoeken, die vond ik hier.

 

Stap 3

Koop een vel etiket sticker en knip ze op maat. Of koop een vel met ronde stickertjes die mooi op je potjes passen, dat kan ook. Ik knipte mijn stickers eerst op maat, om ze daarna te beschrijven. Dan is de kans groter dat je ze allemaal even groot beschrijft, en op dezelfde manier uitgelijnd.

Kruidenpotjes met naamsticker | Zelf maken - Foodness.nl

De volgende stap is natuurlijk het vullen van je nieuwe kruidenpotjes! Vergeet ook vooral niet een paar makkelijke kruidenmixen te maken. Ik deel hieronder een paar van mijn favoriete kruidenmixen:

– Nasi kruiden zonder pakjes en zakjes

– Vis kruidenmix voor kabeljauw

– Kruidenmix voor gehakt

– Zelf maken: Kipkruiden

Goed, project kruidenpotjes is afgerond. Waar zal ik nu eens aan beginnen?

Kruidenpotjes met naamsticker | Zelf maken - Foodness.nl

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties