logo
FOODSPIRATION

Leonie: Ik ben 1.83m en 62 kilo en dit is mijn diëet

180215151226464947205.jpg

“Leonie, jij bent zo slank en toch lijk je altijd zo veel te eten, wat is je geheim, sport je veel?”. Deze vraag, in welke vorm dan ook en altijd met dezelfde strekking, hoor ik echt heel vaak. Ja ik ben slank, ja ik eet alles wat los en vast zit, nee ik sport niet (oké, amper) en nee, ik heb geen eetstoornis. Wat het dan wel is? Tja, dat wil je wel weten hè? Nou, ik ga je teleurstellen vrees ik. Ik weet het niet. Sorry. Wellicht een goede stofwisseling (maar wat is ‘goed’?)? Misschien gewoon geluk (vast!)? Misschien komt het door een afwijking in m’n darmen (waarschijnlijk) of… Misschien heb ik wel hét diëet uitgevonden: eten waar je zin in hebt, niet sporten en tóch niets aankomen. Klinkt interessant? Lees door!

 

 

Iedereen in mijn omgeving (letterlijk iedereen, en ik vind dat heel erg) let op de een of andere manier op z’n eten, gewicht of lichaam. En lang niet iedereen heeft daar altijd maar succes mee, dat zul je ongetwijfeld zelf ook wel eens ervaren hebben. Ik vind het heel erg dat heel veel mensen zo gefocust zijn op hun lichaam. Lieve vriendinnen die er prachtig uitzien die praten over dat ene kwabje hier en zich ‘schuldig’ voelen over een klein bonbonnetje (of een hele zak chips). Schuldig tegenover wie in godsnaam? Mens! Je ziet er prachtig uit, waarom zie je dat zelf nou niet?

 

Ik vind het zó jammer. Ja, ik heb makkelijk praten want ja; ik eet dus daadwerkelijk iedere week minimaal 4 zakken chips helemaal leeg, vaak ook nog wel tenminste een keer per week wasabinootjes (serieus, die zijn lekker!), drink bijna iedere avond alcohol en eet ook niet de minste porties avondeten. En ja, ik sport echt maar 1 keer in de week en ga dan een halfuurtje baantjes trekken (hoewel ik altijd verkondig dat ik drie kwartier doe. Ik zou het fysiek ook wel kunnen hoor, maar man, wat verveel ik me snel tijdens sporten). En ja, ik weeg echt maar 62 kilo (wat ik weinig vind, voor een 25-jarige van 1.83m). Maar makkelijk praten of niet, ik ben zó blij en gelukkig en zorgeloos als het op eten aankomt (haha, aankomt). En ik wou dat iedereen dat was!

 

En daarom deel ik vandaag mijn geheim, wat-waarschijnlijk-totaal-niet-gaat-werken-voor-je-maar-hey-als-je-echt-ten-einde-raad-bent-kun-je-het-altijd-uitproberen- met je. Dit is je nieuwe diëet. Let op! 

 

Sta op een fatsoenlijk tijdstip (uurtje of 8) op. Eet vier cracottes, droog, als ontbijt met een kopje thee erbij. Eet om een uurtje of 11 een keer een plak ontbijtkoek of een stuk fruit. In de tussentijd moet je overigens niet te veel actiefs doen, dan red je het niet op die vier cracottes (een kantoorbaan is in deze perfect). Lunch lekker gevarieerd met salades: ik eet altijd een variant op sla met couscous of quinoa (niet vanwege #superfood, gewoon omdat het op mijn werk geserveerd wordt en mijn salade body nodig heeft), met groentes (komkommer, tomaatjes, gegrilde groentes), noten of pitten en kaas (brie, feta, mozzarella).

 

 

Op deze lunch kun je teren tot een uur of vier en dan eet je met tegenzin nog maar een stuk fruit of ontbijtkoek (maar het meest crave je nu al naar chips, wasabinootjes en andere snacks. Maar je zit op kantoor en het zou belachelijk zijn als je ’s middags ook al chips gaat eten. Daar is de avond voor.). Om een uur of 7 ga je avondeten. Maak een portie voor tenminste anderhalf à 2 personen klaar en eet het allemaal zelf op. Maak wel iets waar groentes in zitten. Groentes zijn awesome. Vlees of vis heb je niet iedere dag nodig. Koolhydraten (Pasta! Rijst! Couscous! Risotto!) heb je wel nodig. (Niet echt, maar je wil het. LEKKER). Drink een glaasje wijn bij het eten of pop een biertje open. Na het eten nemen we geen toetje, want je zit stampvol en moet wel plek over laten voor nog iets lekkers vanavond. Om een uur of 8 heb je lang genoeg die zak chips die in de kast je naam loopt te schrééuwen genegeerd en mag je ‘m open trekken. En hij mag gewoon helemaal op, zodat je de rest van de avond écht te vol zit om nog meer te snacken.

 

 

Ga je zondigen? Top! Check dit recept voor een heerlijke vette burger. Met mayo en curry en meer!

 

Doe dit tenminste 5 dagen in de week. In het weekend mag je wel overdag al snacken. Tevens vervang je je ontbijt van droge cracottes dan voor roombotercroissantjes of gebakken eieren met gesmolten kaas. En je luncht tosti’s. En ja, op zaterdag ga je dus drie kwartier (lees: een half uur) baantjes trekken. Komt ’t allemaal weer goed met je.
 

 

Dit heerlijke recept voor een katerontbijtje staat in Leonie's kookboek: Gewoon wat een studentje ’s avonds eet, dat hier te koop is.

 

En ik vertel je in alle eerlijkheid; dit werkt voor mij. Ik ben ongetwijfeld rond m’n organen helemaal dichtgeslibt met vet (ik geloof er niks van, dan zou je dat toch ergens moeten zien of voelen?), maar ik voel me kiplekker, zie er goed uit en het belangrijkste: ik ben dolgelukkig & zorgeloos. Ik gun het iedereen! En tja, heb je ooit een soortgelijk dieet geprobeerd? Niet? Nou, misschien werkt het dan wel echt.. (Man, dat zou leuk zijn). Dus hup, weg met de #superfoods, BBB-workouts, hardloopschema’s, #bessendoormijnyoghurt en POWER TO HET WASABINOOTJES-EN-CRACOTTES-EN-CHIPS-EN-WIJN-DIEET!

 

Is dit nou een advies om lekker te eten wat je wil? Nee, doe misschien toch maar niet. Of nouja, ik weet het niet. Eigenlijk wil ik heel hard zeggen: JA. Maar dadelijk heb ik de anti-obesitasvereniging op m’n kop zitten (en dat is letterlijk niet leuk).

 

 

Het belangrijkste wat ik wil meegeven: gewicht is niet alles. Slank zijn is niet alles als daar tegenover staat dat je continu bezig bent met opletten. Genieten van eten, wat is pas awesome. Zonder je schuldig te voelen (nog eens: tegenover wie?!).  #EATALLTHEFOOD!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties