logo
FOODSPIRATION

Lunchen bij vernieuwde Landmarkt | Hotspot Amsterdam-Noord

Claartje Foodness Landmarkt vis

Het nuttige verenigen met het aangename, dat kun je het beste tot een sport maken. Al zeg ik het zelf. Neem iets als boodschappen doen. Oké, zelf vind ik dat eigenlijk helemaal niet vervelend en kan ik dágen doorbrengen tussen schappen vol eten, maar dat geldt nu eenmaal niet voor iedereen. Stel nou, dat je tijdens het boodschappen doen ook lekker koffie kunt leuten, of lunchen op een mooie locatie – bijvoorbeeld op een zonnig terras.

Landmarkt

Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Het kan gewoon, bij Landmarkt in Amsterdam-Noord. Is dit ongegeneerde reclame? Absoluut, maar Landmarkt heeft een warm plekje in mijn hart. Ik heb ooit een dagje meegedraaid in de koekjesbakkerij waar mensen als Geoffrey, met een afstand tot de arbeidsmarkt, de lekkerste verse koekjes bakken die je in de hele supermarkt kunt ruiken. Klik hier voor het recept van die koekjes! Bij Landmarkt vind je verse, lokale producten met een goed verhaal. Dat is preciés waar ik blij van word. De mooiste producten uit de winkel worden overigens ook gebruikt in de gerechten van het restaurant ‘Aan tafel bij Landmarkt‘.

Landmarkt

Lunch: zeebaars met lentegroenten

Vorige week lunchte ik er weer eens, in het café-restaurant dat net compleet verbouwd is. Gloednieuw! Niet alleen veel groter en lichter, maar ook duurzamer: zo komen er onder andere zonnepanelen op het dak die zo’n 30 tot 40 procent van de stroomvoorziening gaan opwekken. Wel zo duurzaam. Het mooie aan Landmarkt vind ik overigens vooral dat het contact tussen de winkel en de leveranciers van alle producten zo direct is. Op het menu in het restaurant staat bijvoorbeeld een burger met knolselderij van boer Ted. Dat is toch mooi? Zo is er ook vers afgebakken brood van een lokale leverancier, of piekfijne tomaten van een teler uit de buurt.

De visafdeling bij Landmarkt

Tijdens mijn lunch genoot ik van een hele lekkere caprese met tomaten van die teler uit de buurt en buffelmozzarella. Deze mozzarella heb ik daarna ook meteen gescoord in de winkel, voor thuis. Mijn hoofdgerecht was een zeebaars op een bedje van lentegroenten. Van die vis, te vinden op de afdeling met verse vis op ijs, kun je per soort zien wat een duurzame keuze is. Staat er een groene stempel op het naambordje? Dan is je vis in het seizoen, of bijvoorbeeld duurzaam gevangen. Een rode stempel (zie hierboven) geeft aan dat je keuze niet zo duurzaam is. Gamba’s of verse inktvisringen? Niet zo duurzaam, zoals je ziet. Zo wordt het een stuk makkelijker om ‘goede’ keuzes te maken, zonder een betuttelend vingertje. Slim!

Lunchen bij het vernieuwde Landmarkt | Hotspot Amsterdam-Noord

Dessert: parfait van witte chocolade met frambozen

Tips: shoppen bij Landmarkt

1. Neem eens een kijkje op de bier afdeling. Daar zijn heel veel leuke, lokale, kleine biermerken te vinden!

2. Zorg dat je een plekje in je maag over hebt voor je naar de kaasafdeling gaat. Daar is vrijwel altijd iets te proeven!

3. Bij de bakkerij en op de koekjesafdeling vind je ook veel glutenvrije en/of lactosevrije koekjes en gebak!

4. Gratis taartje!

In het restaurant ‘Aan tafel bij Landmarkt‘ kun je de hele dag terecht en als je mijn artikel laat zien op je telefoon krijg je zelfs een taartje als je een kop koffie bestelt. Helemaal gratis! Je mag er ook dessert-taartje van maken na je lunch of diner, als je dat liever doet. Laat op je telefoon even mijn artikel zien, dan is het taartje / dessert gratis voor jou!  

Lunchen bij het vernieuwde Landmarkt | Hotspot Amsterdam-Noord

Aan tafel bij Landmarkt
Schellingwouderdijk 339
Amsterdam-Noord

Reserveren is mogelijk! (klik hier)


– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Landmarkt. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties